x

``BJEŽITE, ODMAH``; Popustila brana, naređena hitna evakuacija!

Nasipi južno od Hjustona su popustili i vlasti su pozvale stanovnike na hitnu evakuaciju! Četvrtom najvećem gradu u SAD prijeti katastrofa!

I glavna brana izvan Hjustona počela je da preliva zbog obilnih kiša koje je donijela tropska oluja “Harvi”, prenosi BBC.

 

Inženjeri pokušavaju da naizmjeničnim puštanjem vode spriječe da okolne naseljene zajednice budu potopljene, a Džef Linder, gradski zvaničnik, rekao je da je nivo vode trenutno na ivici samog rezervoara.

 

Nasipi u okrugu Brazorija, nedaleko od Hjustona, popustili su i lokalne vlasti su pozvale stanovnike da hitno napuste tu oblast. Voda je počela da se preliva i iz najveće brane u blizini Hjustona jer je zbog oluje Harvi kiša prepunila njen kapacitet.

 

Zvaničnik tog okruga na tviteru je postavio poruku: “Napustite oblast odmah”

 

Uragan Harvi uzrokovao je obilne poplave u Hjustonu i preti da pogodi i Luizijanu, a najmanje devet osoba je stradalo u nevremenu.

 

Prelivanje ne bi trebalo da prouzrokuje pucanje Adiks brane, ali bi se dodatna voda izlila u Bufalo, najveću rijeku u samom gradu koja prolazi kroz njegov centar, zbog čega se vjeruju da je i centar grada ugrožen.

 

Zvaničnici su, međutim, zabrinuti za branu Barker koja kontroliše priliv vode na zapadnoj strani grada.

 

Harvi je donio velike poplave u Teksasu i nekim dijelovima Luizijane, gde se očekuje da u narednim danima padne još kiše.

 

Nacionalni centar za uragane upozorio je da bi obilne padavine tokom noći mogle da pogoršaju situaciju na jugoistoku teksasa i jugozapadu Luizijane.

 

Izvor: Sarajevograd.click

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.