,,Dani Boračkog jezera``

22.05.2015 10:00
dani-borackog-jezera-main

Eko Selo Boračko jezero d.o.o. u saradnji sa drugim nevladinim organizacijama radi na promociji i zaštiti prirodnih ljepota rijeke Neretve i Boračkog jezera.  Podjednako i intezivno djeluju na promociji i zaštiti prirodnih ljepota ovog istinskog bisera bosansko-hercegovačke prirodne baštine i velikog turističkog potencijala, kojem nažalost do sada nije posvećena dovoljna pažnja, onakva kakvu zaslužuje ovakav izuzetan prirodni potencijal.

U sklopu manifestacije, između ostalih sadržaja, održati će se: OBILJEŽAVANJE OTVARANJA LJETNE TURISTIČKE SEZONE NA BORAČKOM JEZERU, RADNA AKCIJA ČIŠĆENA I UREĐENJA OBALNOG I PRIOBALNOG DIJELA BORAČKOG JEZERA uz učešće preko 100 volontera različitih profila (ciljna skupina: srednjoškolci, studenti, ekološki aktivisti i ostali ljubitelji prirode iz cijele BiH, sportski radnici, prosvjetni djelatnici, kao i pripadnici MUP-a i Specijalne policije, Armije BiH, djelatnici SIPA–e i svi ostali koji srdačno i sa ljubavlju žele da podrže očuvanje prirodnih ljepota BiH i nesebično pomognu promociji istih u regionu i šire).

 

Pored  ovoga održat će se i dvodnevni okrugli sto na temu ,,Turizam i ekologija”, eko radionice, eko kamp i u sklopu manifestacije promovisat će se projekat “Zero waste” od Federalnog ministarstva turizma i okoliša vezan za IPA fondove kao i performans “Vilinska noć” uz učešće velikog broja poznati bosanskohersegovačkih umjetnika. Cilj projekta “Zero waste” jeste stvaranje društva bez otpada.

 

AKTIVNO UČEŠĆE PREDSTAVNIKA PRIJATELJA PROJEKTA NA SAMOJ MANIFESTACIJI u akciji čišćenja i uređenja obalnog i priobalnog područja Boračkog jezera, sudjelovanje na eko radionicama i ostalim aktivnostima za vrijeme manifestacije (broj učesnika po želji prijatelja projekta)


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.