x

``Dijete moje, bila bi najljepša na maturi!``

Mještani Žablja oprostili su se jučer od Jelene Bajt (16) i njene tri godine mlađe drugarice Zorane Hornjak, koje su stradale u noći između ponedjeljka i utorka u stravičnoj saobraćajnoj nesreći, kada je povrijeđeno još troje mladih ljudi.

Plato ispred kapele na mjesnom groblju u Žablju bio je mali da primi sve koji su došli jučer u 13 sati da se posljednji put oproste od Jelene Bajt. Nekoliko hiljada duša stajalo je nijemo gledajući u neutješnu majku Vasiljku, oca Mirka i starijeg brata Ivana, koji su posljednji put prišli svojoj mezimici.

- Jao, dijete moje drago, Jelena moja! Šta će majka sada bez tebe? Kako ću da preživim ovaj bol? Dijete moje, vidi ko ti je sve došao - kukajući nad odrom svoje kćerke izgovarala je majka Vasiljka.

Dva sata kasnije i od Zorane Hornjak oprostili su se majka Milica, otac Predrag i brat Nenad, pored mnogobrojne rodbine, prijatelja, meštana i poznanika. „Zoko, radovala si se maturi. Razmišljala si koju haljinu ćeš da obučeš, a vidi sada šta nam se dogodilo. Znamo da bi bila najljepša“, rekla je Zoranina drugarica koja se posljednji put ispred svih oprostila od nje.

Ljubomir Milić (20), vozač “golfa 3” u kojem su stradale drugarice, prema prvim informacijama vozio je oko 120 na sat i imao oko 1,5 promila alkohola u krvi. On je izgubio kontrolu nad upravljačem automobila, skrenuo sa puta, udario u drvo, od koga se odbio i udario u obližnju kuću.
 
Izvor:Alo.rs

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.