x

``Džeko je dobio udarac protiv Lyona, ali je spreman``

Fudbaleri Rome večeras na domaćem terenu dočekuju Sassuolo u okviru 29. kola italijanske Serije A.

Roma je sredinom ove sedmice završila svoj nastup u Evropskoj ligi jer se u četvrtfinale ovog takmičenja plasirao Lyon. Vučica je slavila na domaćem terenu sa 2:1, ali to im nije bilo dovoljno da se plasiraju dalje.

 

Izabranici Luciana Spallettija večeras igraju na Olimpici protiv Sassuola, a trener Rome otkrio je da je bilo nekoliko sitnih povreda nakon meča protiv Lyona. Ipak, dobre vijesti za navijače Rome je da su svi igrači spremni za večerašnji meč.

 

``Utakmicu smo odigrali dosta dobro i vidio sam veliku želju kod svojih igrača. Ipak, moramo se brzo fokusirati na meč protiv Sassuola i ne smijemo puno misliti o Lyonu. Bilo je nekih sitnih povreda, Edin Džeko je zadobio udarac, te je još nekoliko igrača s modricama završilo utakmicu. No, najvažnije je da nije ništa ozbiljno i da su svi spremni za meč sa Sassuolom``, rekao je Spalletti, te dodao:

 

``Sassuolo je svake sezone sve bolji i sve teži protivnik. Svjesni smo da nas očekuje teška utakmica, ali nadam se da su se igrači uspjeli barem malo odmoriti. Sigurno je da ćemo sutra pružiti svoj maksimum i nadam se da ćemo osvojiti nova tri boda. Znam da Sassuolo neće doći tek tako da se preda i moramo se paziti njihovih kontri jer su ubitačne. Nisu u nekoj sjajnoj formi u posljednje vrijeme, ali su takve ekipe uvijek najopasnije``.

 

Utakmica 29. kola italijanske Serije A između Rome i Sassuola igra se večeras na Olimpicu sa početkom u 20:45 sati.

 
Izvor: Sportsport.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.