x

``Džeku nisu pogađale kritike i zato je sad tako dobar``

Roma je sinoć s ubjedljivih 4:0 slavila na gostovanju protiv Villarreala u prvoj utakmici šesneastine finala Evropske lige.

Vučica je na krilima Edina Džeke već jednom nogo osigurala plasman u osminu finala ovog takmičenja. Bh. napadač je igrao sjajno u drugom dijelu, te je postigao hat-trick i tako nastavio svoju fenomenalnu seriju u ovoj sezoni.

 

Legendarni napadač Chieva, Sergio Pellissier, izjavio je danas za italijanske medije da je oduševljen načinom na koji se Džeko izborio sa svim kritikama koji je dobio prošle sezone. Napadač Chieva je poručio Džeki da sada treba uživati u svemu onome što radi u dresu rimske ekipe.

 

``Dolazak Spallettija je bio dobar za Džeku jer mislim da ga Rudy Garcia nije koristio na pravi način. Oduševljen sam što Džeku nisu pogađale silne kritike i on ih je jednostavno ignorisao. Zbog toga je ove sezone toliko dobar. Nevjerovatno igra i u svakoj utakmici daje svoj maksimum. To svi moraju da poštuju``, rekao je Pellissier.

 

Ovaj 37-godišnji napadač u Chievo je stigao 2000. godine i do sada je za ovaj klub odigrao nevjerovatne 423 utakmice, te je postigao 118 golova.

 

Izvor: Sportsport.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.