x

„El tragiko“ za ekipu Barcelone: Real Madrid trijumfovao u velikom derbiju

Ekipa Real Madrida trijumfovala je u večerašnjem susretu protiv Barcelone rezultatom 3:1. Po završetku 9. kola španske Primere, čuvenog derbija „El klasiko“, Madriđani su se približili Barceloni sa bodom zaostatka.

Neslavan početak sezone za ekipu Real Madrida pretvorio se u veoma zanimljivu šampionsku utrku u špankoj Primeri. U večerašnjem, 169. prvenstvenom derbiju velikih rivala, ljubitelji najvažnije sporedne stvari na svijetu imali su priliku da vide prvoklasan fudbal.

 

Spektakl je još zanimljivijim učinio preokret Real Madrida nakon početnog vodsta Barcelone. Ako pritom još dodamo igru kontroverznog Urugvajca Luisa Suareza, koji je nakon četveromjesečne kazne ušao na teren, može se kazati da je utakmica ispunila očekivanja svih ljubitelja fudbala.

 

Suarez je za vodstvo Barcelone u četvrtoj minuti asistirao Neimaru, koji je loptu poslao u protivničku mrežu. Iako je rezultat mogao biti „povoljniji“ za Katalonce kada je Lionel Mesi propustio priliku da savlada golmana Ikera Kasiljasa, bila je evidentna dominacija ekipe Real Madrida u ovom meču.

 

Kazna za Barcelonu uslijedila je kada je golovima Kristijana Ronalda iz penala, u 35. minuti, došlo do izjednačenja. A potom i golovima Pepea u 50. i Benzeme u 61. minuti.

 

Ekskluziva.ba

 

 

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.