x

(FOTO) CIJELI BALKAN PLAČE ZA ESMOM REDŽEPOVOM: Ukopana kraljica romske muzike!

Makedonska pjevačica, kraljica romske muzike Esma Redžepova ukopana je danas u Makedoniji, na gradskom groblju Butel. Esma je preminula 11. decembra u Skoplju u 73. godini, poslije kraće i teške bolesti. Brojne kolege i prijatelji oprostili su se od Esme putem društvenih mreža, a predsjednik Makedonije Đorđe Ivanov, prijatelji i kolege upisali su se u knjigu žalosti i odali posljednju počast kraljici romske muzike.

Komemoracija je održana u 11 časova u Skoplju, a ukop dva sata kasnije na gradskom groblju Butel. 

 

Gradonačelnik Skoplja Koce Trajanovski i ministar kulture Elizabeta Kančevska-Milevska održali su govor u čast preminule Esme Redžepove.

 

Esma Redžepova Teodosijevska nazvana je kraljica romske muzike i po izvođenju te muzike je bila poznata u svjetskim razmjerama, a od 2013. nosila je i titulu nacionanog umjetnika Makedonije.

 

Pjevačica, koja je bila popularna na balkanskom prostoru, tokom života je odgajila 47 djece i učestvovala u brojnim humanitarnim akcijama.

 

Tokom karijere duge 55 godina učestvovala je na vrhunskim svjetskim muzičim festivalima i manfestacijama. Esma je, kako se ističe, bila pravi muzički ambasador u svijetu.

(Kurir)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.