x

(FOTO) STOJNIĆ PORUČIO ZOVKI “Nismo mi Bosanci glupi, plati 50.000 eura i eto pune Zetre”!

Pažnju bosanskohercegovačke sportske javnosti posljednjih dana privukla su dva bh. MMA borca, Denis Stojnić i Tomislav Spahović, zbog mogućnosti da se nađu u ringu jedan protiv drugog. Spahović se 20. novembra treba boriti s Poljakom Marcinom Prachniom za titulu FFC prvaka u poluteškoj kategoriji, a na svom službenom Facebook profilu je najavio borbu, ali i dodao ponudu za našeg najboljeg MMA borca Denisa Stojnića ukoliko Poljak ne bude spreman za meč.

Stojnić je Spahoviću poručio da je spreman za meč ukoliko se postigne dogovor, a oglasili su se i iz “Golden Glory” tima, čiji je član naš najbolji MMA borac, te su poručili da su spremni prihvatiti meč.

 

– Denis ima meč u januaru i spremni smo da prihvatimo meč s Tomislavom Spahovićem. Smatramo da je cijena od 50.000 eura prihvatljiva, jer se radi o meču desetljeća kako su bh. mediji prenijeli. Taj meč je izazvao veliko interesovanje i ovom prilikom obraćamo se javnosti da je Denis Stojnić pristao na taj meč. Datum bi mogao biti u šestom mjesecu 2016. godine. Radi se o našem borcu koji je nakon izlaska iz UFC-a imao osam uzastopnih pobjeda i jedan meč “no contest” (bez pobjede/poraza). Dvije pobjede je zabilježio u 2015. godini protiv bivšeg UFC prvaka Ricca Rodrigueza i legendarnog K1 borca Mighty Moa. Smatramo da je ova cijena pristupačna i čekamo odgovor od FFC organizacije. Nadamo se pozitivnom odgovoru, jer kao što smo rekli radi se o meču desetljeća. Mišljenja smo da će organizator zaraditi na marketingu, na prodaji ulaznica i TV prava jednoj regionalnoj ili stranoj TV kući – saopćeno je iz “Golden Glory” tima.

 

Denis Stojnić je poslao poruku Orsatu Zovki glavnom čovjeku FFC-a.

 

– Ti kontao mi Bosanci glupi, pa hoćeš da se borimo u tvojoj organizaciji za 500 eura, razriješi kesu i eto pune Zetre i meča. Hoćeš najboljeg pa plati za najboljeg mladiću i onda ćeš vidjeti Zovko Orsatu i ti i tvoj FFC – kaže Denis Stojnić.

(sportprimus.ba)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.