x

`Gladovao sam 17 godina, zarađivao na ulici, a onda sam dospio u Real... i posvađao se sa svima!`

Majka je bila čistačica, zarađivala je jako malo, a otac nas je napustio kad mi je bilo 10. Trebao sam biti zamjena za Figa i Owena i uprskao...

Antonio Cassano (35) se proslavio pogotkom Interu u decembru 1999. godine kada je pretrčao s loptom 35 metara i zabio za pobjedu Barija 2:1. Imao je tada 17 godina i nije mogao imati bolji početak profesionalne karijere.

Nije to bio samo trenutak koji je označio njegov ulazak među profesionalce, nego je značio i kraj života kakvim je do tada živio, a on nije bio nimalo jednostavan. Otkrio je to talijanski napadač u gostovanju na Canal+.

``Čak 17 godina sam znao kako je to gladovati. Stvarno. Majka je bila čistačica, zarađivala je jako malo, i za hranu smo se snalazili s 3000-4000 lira (1-2 eura),`` rekao je Cassano pa nastavio:

``Majka se jako puno žrtvovala. Nije išla u školu i ne govori dobro talijanski. Igrao sam nogomet na ulici, u uskim prolazima. Igrao sam za onoga ko mi je ponudio najviše novca. Tih dobivenih 4000-5000 lira (2-3 eura) je puno značilo mojoj obitelji.``

``Utakmica protiv Intera me učinila bogatim i slavnim. Nogomet radi čuda...``

``Mislim da mi je u životu nedostajala osoba s autoritetom. Da sam imao oca koji bi me vratio na pravi put, ne bih bio takav. Otac nas je napustio kada sam imao 10 godina. Moji su roditelji bili rastavljeni, a otac se vraćao u našu kuću iako je imao i drugu obitelj. Majci sam rekao da mora izabrati, ali ona je odbila jer je bila zaljubljena, željela je iskoristiti vrijeme s njim. Pobjegao sam tada na tri dana. Kada sam se vratio, rekao sam da ću sljedeći put otići zauvijek, nakon toga se moj otac više nije vraćao,`` otkrio je Cassano.

Nekoliko godina nakon slavnog pogotka Interu, Cassano je ostvario transfer života - kupio ga je Real Madrid. Ali, Talijan svoju priliku u kraljevskom klubu nije iskoristio.

``Najviše žalim za Realom. Bio sam u najboljoj momčadi u historiji, mogao sam dugo ostati u klubu i postići puno toga. Mogao sam obilježiti nogometnu povijest... Umjesto toga, ja sam slijedio svoj instinkt, griješio sam. Trener me nije stavljao u igru, a ja sam ga vrijeđao. A sve je krenulo dobro u Madridu, doveli su me kao zamjenu za Figa i Owena - dvije Zlatne lopte. Znači da sam bio jako važan, sa samo 23 godine.``

``U Realu sam upoznao dvojicu velikih igrača - Zidanea i Ronalda. Mnogi bi igrači u to vrijeme platili da budu u tom Realu. A ja sam se, kada nisam igrao, žalio. Ljutio sam se na sve bez ikakvog razloga. Jednom me Capello zamijenio, a ja sam razbio čitavu svlačionicu, izvrijeđao sam ga na španjolskom i na talijanskom. Bez ikakvog razloga. Nakon godinu dana svađanja sa svima, napustio sam Real.``

Antonio Cassano od januaru 2017. godine ne igra nogomet otkako je raskinuo ugovor sa Sampdorijom. U karijeri je još nastupao za Romu, Milan, Inter i Parmu.

 

Izvor: Goal.com

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.