x

``Hiljade pahulja bijelih`` baletni spektakl u Zenici!

Sinoć je u okviru Cabaret winter fest-a, u organizaciji Cabaret cluba, brand By braća Petrović i baletne škole Ars centar, na velikoj sceni BNP-a, održan do sada neviđen baletno-muzički performans “Hiljade pahulja bijelih”.

Cijela večer i program su otvoreni izvođenjem istoimene pjesme velikana Kemala Montena, u sjećanje na njegov  lik i djelo.

 

U okviru programa premijerno je prikazan spot podrške Alepa, kojim smo iz Zenice poslali poruku mira Svijetu. Program je svojim prisustvom uveličala i magistrica klavira Ena Prutina. Svi prisutni su višeminutnim aplauzom nagradili male “pahulje”.

 

Napominjemo, Internacionalno takmičenje Dance World Cup - kvalifikacije za finale DWC 2017. održat će se 11.02.2017. godine u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica, Bosna i Hercegovina, za zemlje u regionu (Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Srbija, Crna Gora, Makedonija, Albanija i dr.). Takmičenje se održava pod licencom DWC-a i budnim okom međunarodnih sudija. Za više informacija posjetite i https://dwcbalkan.com/ 

 

 

Tekst: Zenicablog

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.