`` I mi smo bili izbjeglice`` 03. oktobra - performans za sirijske izbjeglice !

03.10.2015 17:00
i-mi-smo-bili-izbjeglice-03-oktobra-performans-za-sirijske-izbjeglice-main

U subotu, 03. oktobra u 19 sati u Galeriji ``Ami`` (Alta Shoping Centar) održat će se performans poznatog sarajevskog umjetnika Sulejmana Haljevca Meme. Riječ je o modnom, slikarskom, dramskom i crtačkom performansu pod nazivom ``I mi smo bili izbjeglice``, koji je humnitarnog karaktera, a na isti se očekuje dolazak najeminentnijih imena. Ovaj događaj ima za cilj buđenje svijesti da smo i mi nekada bili izbjeglice, te da treba pomoći narodu Sirije. 

Ideja je internacionalna i uključeni su umjetnici iz regiona, a konkretno iz BiH to su: Suada Ahmetašević, Amar Ajdinović, Sulejman Haljevac, Nadžija Haljevac, Izudin Alecković, Almir Hukelić i mnogi drugi.

 

Inaće, na samom performansu će biti i Pomozi.ba, jer je riječ o ekipi koja je pokrenula akciju skupljanja pomoći za sirijske izbjeglice, dok će Sarajevo Taxi biti taj dan dio performansa i po cijelom gradu buditi svijest građana kroz razgovor sa njima.

.

Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Samer Rešidat zaslužuje posebne pohvale, jer se uključio u projekat i potrudio da bude svim srcem uz umjetnike, te daje dodatni motiv, dok je sve ostalo na raji i javnim ličnostima koji će pomoći svojim dolaskom na performans.

 

Ekskluziva.ba


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.