x

``Imam veliko poštovanje prema Badru, ali ću ga premlatiti``

Najveća zvijezda kickboxinga Badr Hari u martu se vraća u ring, a njegov prvi rival biće holandski borac Hesdy Gerges. Biće to okršaj dvojice loših momaka koji su često znali zbog temperamenta da završe i u zatvoru. 

Gerges je po formi u blagoj prednosti. Posljednji meč je odradio 30. septembra prošle godine kada je poražen nokautom od Hrvata Mladena Brestovca, dok je Hari posljednji meč imao u decembru 2016. godine kada je predao borbu Gloryjevom prvaku Ricu Verhoevenu.

Duga pauza bi lako mogla uticati na 33-godišnjeg Marokanca. Gerges je spreman da mu zagorča život u ovom duelu i najavio je pobjedu.

``Imam mnogo poštovanja prema Badru, ali i pored toga mogu reći da ću ga premlatiti``, uvjeren je Holanđanin.

On smatra da neće biti čovjek sa kojim će se Hari zagrijati za novi obračun sa Ricom Verhoevenom koji se dugo najavljuje.

``Meč za zagrijevanje? Ja sam vrhunski borac, možda sam u maloj krizi, ali i Badr je. Nema šanse da će imati laganu borbu. Ipak, drago mi je što je ovako velika pažnja oko našeg duela``, poručio je ovaj 33-godišnji borac.

Gerges je udobio samo jedan pod posljednjih pet mečeva, a u karijeri je na omjeru od 50 pobjeda, 19 poraza i jednog neriješenog meča. Harija je pobijedio 2010. godine diskvalifikacijom i to nakon što ga je Marokanac šutnuo na podu.

Sa druge strane Hari je na omjeru od 106 - 11 uz jedan neriješen meč i dva poništena duela.

Meč Hari - Gerges na rasporedu je 3. marta u holandskom gradu Rotterdamu.

 

Izvor: SportSport.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.