``La La Land``, ``Zakon noći`` i ``Gospođica Sloun`` od 12. januara na programu Multiplexa Ekran Zenica

18.01.2017 18:45
la-la-land-zakon-noci-i-gospodica-sloun-od-12-januara-na-programu-multiplexa-ekran-zenica-main

Kad: Od četvrtka (12.01.2017.) do srijede (18.01.2017.) u 20:00, 20:30 i 20:45

Gdje: Multiplex Ekran, Zenica, BiH

 

Od četvrtka ne propustite film ``La La Land``  koji se upisuje u legendu sa čak 11 nominacija za nagradu BAFTA i osvojenih 7 Zlatnih globusa, sasvim originalni epski gangsterski film   „Zakon noći“  i pod rediteljskom palicom  oskarovca John Maidena, a prema scenariju Jonathan Perere, stiže drama “Gospođica Sloun” u kome glavnu ulogu tumači Jessica Chastain.

LA LA LAND 

Dobitnik sedam Zlatnih globusa u kategorijama: Najbolji film, Najbolji reditelj, Najbolji scenarij, kao i za najbolje uloge. Omiljeni filmski ljubavni par, Emma Stone i Ryan Gosling ponovno zajedno u priči o dvoje sanjara koji pokušavaju uspjeti u Los Angelesu! Riječ je o iščekivanom filmu za Oscara nominiranog redatelja Damiena Chazellea, poznatog po sjajnom i hvaljenom filmu ``Whiplash„.  U filmu Gosling igra jazz glazbenika koji se zaljubljuje u glumicu u usponu (Emma Stone), nakon čega uslijedi prava ljubavna romansa sa zapletom. Radnja filma smještena je u Los Angeles s naglaskom na atmosferu zlatne ere Hollywooda koja pršti romantikom kakva se ne viđa svaki dan.

Termini projekcija svaki dan od: 20:00 sati. 

 

Trailer filma na linku: 

https://www.youtube.com/watch?v=GrJ-qpu5pZ0

 

ZAKON NOĆI

Film je nastao prema knjizi Dennisa Lehanea Live by night, poznatog ranije po knjizi Shutter Island, prema kojoj je također snimljen film.  Radnja filma se događa u doba prohibicije i prati uspon Joea Coughlina od sitnog kriminalca do jednog od najpoznatijih gangstera Amerike. Joe Coughlin, najmlađi sin uvaženog bostonskog policajca, već odavno je okrenuo leđa svom strogom i pravilnom odgoju. Sada nakon što je tijekom djetinjstva diplomirao na sitnim krađama, Joe je postao najstrahovitiji gradski mafijaš koji uživa u uzbuđenjima i ulozi odmetnika. No, život s druge strane zakona sa sobom nosi visoku cijenu. U vremenu nemilosrdnih ljudi, ambicija, keša, ilegalnog alkohola, oružja i bitke za kontrolu tržišta, nikome - ni članoivma porodice, a ni prijateljima - ne može se vjerovati.

Termini projekcija svaki dan od 20:30 sati. 

 

Trailer filma na linku: 

https://www.youtube.com/watch?v=87N7cFj1B1U

 

GOSPOĐICA SLOUN 

U režiji oskarovca John Maidena, a prema scenariju Jonathan Perere,  12. januara u bh kina stiže drama “Gospođica Sloun” u kojem glavnu ulogu tumači Jessica Chastain. Jessica igra Elizabeth Sloan, po kojoj je zapravo i naslov filma, koja se bori za uvođenje mjera za kontrolu upotrebe oružja u Sjedinjenim Američkim Državama.  U rizičnom svijetu moćnih političkih brokera, Elizabeth Sloan je najtraženija lobistkinja. Poznata je po svojoj lukavosti i konstantnom uspjehu, za koji je radila sve što je bilo potrebno. Ali kada se suoči sa najmoćnijom konkurencijom u karijeri, shvata da cijena za pobjedu može biti previsoka.  U filmu glume i Gugu Mbatha-Raw, Mark Strong, Michael Stuhlbarg, Alison Pill i Sam Waterson.

Termini projekcija svaki dan od 20:45 sati. 

 

Trailer filma na linku: 

https://www.youtube.com/watch?v=dni1l50eZaY

 

Uživajte u projekcijama. 


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.