x

``Let`s Do It - očistimo zemlju za 1 dan`` !

Akcija čišćenja u Bosni i Hercegovini pod nazivom ``Let`s Do It - očistimo zemlju za 1 dan`` najveća je akcija u historiji BiH posvećena prvenstveno čišćenju ilegalnih deponija otpada u jednom danu, ali i čišćenju zelenih površina i drugih prirodnih vrijednosti, odnosno zaštićenih područja.

Još 11. dana ostalo je do velike akcije koja će pokrenuti naše građane u jednoj misiji, za ljepšu, čišću i zdraviju okolinu za sve nas!

Organizacijski tim Let`s do it Tuzla, već mjesecima radi na pripremi ove velike akcije, animirajući građane na razne načine da čuvaju prirodu i da ne zagađuju svoju okolinu. U proteklom periodu obavljene su prezentacije projekta, obilježeni su značajni ekološki datumi, kreiran je promotivni video a u nedjelju 05. maja održana je pilot akcija čišćenja manjih površina na izletištu Ilinčica. 

Ovoga puta očišćen je dio oko izvora vode te dio lokacije koja je manje pristupačna.

„ Akciji je prisustvovalo 15 volontera, prikupljeno je 50 vreća otpada i jako smo zadovoljni održanom pilot akcijom. Cilj pilot akcije jeste da se ukaže potreba javnom mnijenju na potrebu brige i zaštite životne sredine. Trebamo svakodnevno biti aktivni na tom polju, a ne samo jednom u toku godine. „ kazao je Amar Kavgić, koordinator tima Let`s do it Tuzla.

Ovom aktivnosti krećemo u završnicu ovogodišnjeg projekta Let`s do it, očistimo zemlju za jedan dan. Iskreno se nadamo da će naši sugrađani i dalje biti savjesni prema prirodi i svjesni svih njenih bogatstava, te da će je kao takvu čuvati i paziti. – poruka je organizacijkog tima Let`s do it Tuzla.

Ovaj projekat na području općine Tuzla podržan je od strane UG „Multi“.

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.