x

`Life on a edge` u Zenici!

U subotu 21.07. na Kamberovića polju u Zenici održan je ``Life on a edge``, a snage su spojila udruženja skateboarda i biciklizma ``Wall ride``.
 
Posjetioci su uživali u akrobacijama i trikovima skateboardera iz Bosne i Hercegovine ali i gostiju iz Brazila, Lucasa Xaparrala i Marcia Tarobinha, koji su ujedno činili i stručni žiri ovog eventa.
 
Takmičenje se odvijalo u tri grupe, a finalisti su bili Denis Mujanović, Dino Tabaković, Sinan Ahmetović, Kenan Kapetanović, Benjamin Husejnagić i Amra Bujak. 

Finalisti su u zadnjem takmičenju imali izazov da u deset minuta impresioniraju žiri akrobacijama i u finišu jednim posebnim trikom zaključe svoje učešće i takmičenje.
 
Najboljim skejterima na kraju takmičenja proglašeni su Sinan Ahmetović, koji je osvojio prvo mjesto, drugoplasirani Dino Tabaković i treći Benjamin Husejnagić. Najbolji trik u finišu takmičenja izveo je upravo Ahmetović.
 
``Ovaj event je upriličen prvenstveno da se svi dobro zabavimo, a svojim učešćem uvećali su ga dvojica profesionalnih skejtera iz Brazila, Lucas Xaparral i Marcio Tarobinha. Cilj je bio da privučemo mlade ljude, da se predstavimo javnosti i prenesemo poruku da je sport uvijek bolji izbor``, izjavio je Dino Helvida, predsjednik udruženja ``Wall ride``.
 
Gosti su izrazili zadovoljstvo zbog posjete Bosni i Hercegovini i učešća u ovoj manifestaciji te su dodali da u Zenici ima dobrih momaka koji znaju šta žele, samo je potrebno još truda kako bi uspjeli.

ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.