x

Masovna tuča navijača Željezničara i Maribora !

Oko 11.30 sati došlo je do nereda u samom centru Sarajeva, tačnije u kafiću ispred Katedrale kada su se sukobili navijači Željezničara i Maribora. Kako je portalu ``Dnevnog avaza`` rečeno u MUP-u Kantona Sarajevo nerede su najvjerovatnije ``izazvali navijači Željezničara``?! 

Međutim, očevici ovih nemilih scena tvrde da su sve prvi započeli Slovenci, koji su bili pijani te su prvo počeli maltertirati građane u ljetnoj bašti u Štrosmajerovoj ulici. Nakon što je ispred katedrale naišlo nekoliko navijača Željezničara Slovenci su ih, tvrde očevici, fizički napali?!

Na sve strane su letjele flaše i pepeljare dok se ispred kafića kod Katedrale može vidjeti polomljeno staklo. Prema izjavama očevidaca, navijači Maribora su uzvikivali ime Slobodana Miloševića, a spominjali su i Srebrenicu u negativnom kontekstu.

No, situacija je dolaskom policije vrlo brzo stavljena pod kontrolu. Novinar ``Dnevnog Avaza`` koji se nalazi na licu mjesta nam je rekao da su specijalci blokirali ulaz i izlaz u Staklenom gradu, a navijači Maribora su uz pratnju policije najvjerovatnije sprovedeni do stadiona Koševo. 

Epilog ove tuče su dvije povrijeđene osobe. Kako je za portal ``Dnevnog Avaza`` potvrdila Biljana Jandrić, glasnogovornica KCUS-a, na CUM su dovezeni jedan policajac i jedan navijač Maribora.

- Policajcu je slomljen prst na desnoj ruci i nakon zbrinjavanja on će biti pušten kući dok momak iz Maribora ima modricu na čelu. On je svjestan, komunikativan i čekamo još nalaz neurohirurga - kaže Jandrić.  

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.