x

``Moram usrećiti Cleveland šampionskom titulom``

LeBron James proveo je četiri sjajne sezone u redovima Miami Heata nakon čega se odlučio za odlazak. Zainteresovani su bili doslovno svi, neki su imali realne šanse da ga dovedu a neki su samo maštali o njemu. Kralj se odlučio na povratak kući, u svoj Cleveland.

``Prije nego što sam postao zvijezda, bio sam samo dijete iz sjeveroistoka Ohaioja i moja veza s njim je veća nego sa košarkom. Toga nisam bio svjestan prije četiri godine, ali sada jesam``, započeo je LeBron i dodao:

 

``Ne želim da slušam priče kako sam otišao iz Miamija zbog neslaganja sa čelnicima kluba ili suigračima jer to nije tačno. Kada sam svojevremeno odlazio iz Clevelanda imao sam želju da osvojim prsten. Osvojio sam dva, i sada je moja misija u Heatu završena. Vraćam se kući da donesem svom Clevelandu šampionsku titulu i tako usrećim narod. Ne obećavam titulu jer znam da je obećanje teško ispuniti, ali mogu garantovati da ću sa svojim novim suigračima dati sve da napravimo veliki rezultat``.

 

LeBron James je danas i jučer bio top tema u svim svjetskim medijima zbog odluke koja je mnoge iznenadila. Cleveland će sa Jamesom sljedeće sezone biti jako ozbiljan kandidat za prsten, zajedno sa Irvingom i nadolazećom zvijezdom Wigginsom.

 

Izvor: sportsport.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.