x

``MouseMiles`` - Svjetski, a naše!

MouseMiles je internacionalno najuspješnija BiH Hip Hop grupa o kojoj smo više puta pisali na našem portalu. Članovi grupe su Vedad Mešanović iz Sarajeva, Jasmin Alić iz Zenice i poznati DJ Sevastian Belo iz Španije. Oni su prva Hip Hop grupa iz Bosne i Hercegovine koja nastupa na Engleskom jeziku.

MouseMiles je muzička grupa pred kojom se nalazi uspješna svjetska karijera. Sarađivali su sa brojnim institucijama kao što su Američka ambasada u Sarajevu i Mozaik fondacija, te su nastupali širom regiona i rasprodavali večinu svojih nastupa. Poznati su po mnogim uspjesima u regionu, te i kao finalisti ``X Factor Adria`` takmičenja koje su svojevoljno napustili prije finala. O njihovom radu se već raspituju brojne muzičke kuće iz regiona, pa i šire. Ono što je mnoge pozitivno iznenadilo je informacija da su počeli da snimaju i EDM pjesme nakon što su u svoju grupu primili novog člana, poznatog DJ-a iz Španije, Sevastian Beloa. 

 

``Željeli smo da svoj rad podignemo na novi nivo i na taj način se komercijalizujemo za inostrano tržište. Snimamo Hip Hop pjesme, pravimo instrumentale, pišemo tekstove, komponujemo EDM muziku i radimo na dubstep pjesmama. Sevastian je izvršni producent, Jasmin je zadužen za kreativni dio, dok sam ja preuzeo korporativne segmente na sebe.`` izjavio je Vedad Mešanović za Ekskluziva.ba

 

Svaka EDM pjesma ove grupe je preslušana preko 100.000 puta na soundcloud kanalu njihovog producenta, a Twitter profil jednog od njihovih članova ima već preko 200.000 pratioca. Svojim talentom su oduševili čitav region i mnogi ljudi ih već porede sa poznatim Hip Hop zvijezdama iz Amerike. Brojne poznate ličnosti i medijske kuće su hvalile njihov rad i podržavale njihovu karijeru, te ih vide kao nekog ko će u bliskoj budućnosti da bude prepoznat kao svjetski brend u muzičkoj industriji. Ono što je sigurno jeste da Bosna i Hercegovina treba da bude ponosna što će prvi put u historiji imati svoje predstavnike i na mainstream muzičkoj sceni u inostranstvu.

 

``Ponosni smo što predstavljamo našu državu u svijetu. Spremamo zanimljive projekte koji će biti realizovani u narednoj godini. Željeli smo da u njih uključimo i neke poznate ličnosti iz regije koje smo kontaktirali i ponudili im saradnju, ali večina njih nije bila zainteresovana jer su u pitanju međunarodni projekti koji večinom zahtijevaju velike investicije.`` izjavili su iz MouseMiles za Ekskluziva.ba, te dodali: 

 

``Trenutno nam je prioritet da nađemo dobrog menadžera i potpišemo ugovor sa nekom od izdavačkih kuća iz inostranstva, te nastavimo našu karijeru na tom tržištu. Već su nas kontaktirali neki menadžeri, ali ovo je jako bitan korak za našu karijeru, te zato moramo dobro razmotriti sve opcije i prihvatiti najbolju ponudu. Mnoge osobe smo morali odbiti jer financijski aspekti njihovih ponuda nam nisu pružali potencijal za dalji razvoj.``

 

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.