x

``Nadam se da Nurkić neće rizikovati svoju karijeru``

Bh. košarkaš Jusuf Nurkić je prije nešto manje od mjesec dana doživio prelom fibule desne noge, zbog čega je propustio prve dvije utakmice playoffa protiv Golden State Warriorsa.

Nurkić je u trećoj utakmici odigrao 17 minuta uz učinak od dva poena, 11 skokova i četiri asistencije, a moglo se jasno vidjeti da nije potpuno spreman.

 

Centar Golden State Warriorsa JaVale McGee je pred večerašnju, četvrtu utakmicu savjetovao Jusufa Nurkića da se ne kocka.

 

``Nurkić je u trećoj utakmici igrao prilično dobro, ali vidjelo se da nije 100% spreman. Nadam se da se neće kockati sa svojom karijerom i da, u želji za dokazivanjem u playoffu, neće žuriti sa povratkom na teren``, poručio je McGee.

 

Trener Blazersa Terry Stotts rekao je novinarima u nedjelju da je Nurkić poslije utakmice imao bolove u desnoj nozi, te da neće igrati na četvrtoj utakmici koja je na rasporedu u noći s ponedjeljak na utorak od 4:30 sati, ali još uvijek nije poznato da li bi igrao na eventualnoj petoj utakmici.

 

Nurkić od dolaska u Portland bilježi 15 poena i 11 skokova po utakmici, ali se i sezona za njegovu ekipu približila kraju s obzirom da Golden State vodi sa 3:0 u seriji.  

 

Izvor: Sportsport.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.