x

``Nije vrijeme za slavlje i euforiju``

Ognjen Kuzmić je blistavim izdanjima u dresu Zvezde zadivio košarkašku javnost.

Njegova Zvezda je utjerala strah u kosti mnogim evropskim velikanima, ostvarila je sedam vezanih pobjeda u Euroligi, a veliki doprinos fantastičnoj seriji crveno-bijelih dao je i 26-godišnji Dobojlija.

 

U posljednjih pet mečeva prosječno je bilježio 11.6 poena i osam skokova i sa razlogom je proglašen za najkorisnijeg igrača Eurolige za mjesec januar.

 

``Košarka je timski sport i niko ne može sam da igra, moje partije su produkt odlične timske igre, hemije i komunikacije. Sve to mi omogućava da budem na visokom niovu. Imao sam odlične sezone i ranije, ali ne na ovakvom nivou takmičenja, i nadam se da ću nastaviti u istom ritmu. Definitivno igram sezonu karijere``, rekao je Kuzmić i potom se osvrnuo na nevjerovatnu seriju pobjeda.

 

``Nisam očekivao da će biti baš tako, januar je bio nevjerovatan. Teško mi je da povjerujem, mislim da je izlišno reći da smo prezadovoljni. Nije lako ostati pribran, ali smo u jakom ritmu utakmica i o svakoj narednoj razmišljamo. Nemamo razloga za slavlje, ništa nismo osvojili i moramo da ostanemo fokusirani. Ipak, svjesni smo šta smo uradili``, dodao je Kuzmić.

 

Crvena zvezda zauzima petu poziciju na tabeli Eurolige (12-8), a u narednom kolu dočekaće ekipu Anadolu Efesa.

 

Izvor: Sportsport.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.