x

``Nurkić se mora pomiriti s epizodnom ulogom u timu``

Denver Nuggetsi ove sezone igraju dosta dobro.

Predvođeni srbijanskim centrom Nikolom Jokićem, tim iz Colorada trenutno drži osmu poziciju na Zapadu i vrlo lako bi se moglo desiti i da Nuggetse vidimo u doigravanju.

 

Međutim, trener ovog tima Mike Malone nema nimalo lagan posao. U svlačionici Nuggetsa vlada veliko nezadovoljstvo, a predvodnici su bh. centar Jusuf Nurkić, te Danilo Gallinari Wilson Chandler.

 

Ovi igrači imaju namjeru da napuste tim. Nezadovoljni su svojim ulogama u timu, ali odlazak traže praveći probleme unutar tima.

 

Američki novinari koji su bliski Denveru tvrde da su Nurkić i Chandler pokretači loše atmosfere u timu. Posebno se to odnosi na bh. centra koji je prije dva dana jednostavno ostao u svlačionici na poluvremenu, a da trenera Mikea Malonea nije obavijestio.

 

Novinar Mark Kiszla tvrdi da se Nurkić ponaša kao srednjoškolac. Ima loš odnos sa saigračima i da ``kulira`` ostatak ekipe, kako na terenu, tako i van njega.

 

``Nurkić, Gallinari i Chandler se moraju pomiriti sa epizodnim ulogama u timu. Nurkić pokušava sve da se ne bri primijetilo da je nezadovoljan, ali to je očito po njegovom ponašanju``, tvrdi Kiszla.

 

Neko od ovih košarkaša će sigurno napustiti tim. Vrlo je moguće da će to biti sva trojica i rukovodstvo Denvera je vrlo ozbiljno u namjeri da izgradi tim oko Nikole Jokića.

 

Rok za razmjenu igrača u NBA ligi je 23. februar i Nuggetse ćemo vjerovatno u nastavku sezone gledati s nekoliko zanimljivih imena u svojim redovima.

 

Izvor: Sportsport.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.