x

``Odsustvo Vujoševića utjecaće na motivaciju bh. igrača``

Selektor reprezentacije Armenije Nikša Bavčević smatra da će odsustvo Duška Vujoševića na klupi Bosne i Hercegovine dodatno motivisati našu selekciju. 

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras u Armeniji igra posljednju utakmicu pretkvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2019. godine, a pobjednik ovog duela će se plasirati u kvalifikacije.  

 

``Bosna i Hercegovina je veoma nezgodan protivnik, imali smo velikih problema sa njima u prvoj utakmici. Naša reprezentacija je pod ogromnim pritiskom jer je ovo posljednja i odlučujuća utakmica. Oni imaju mnogo više internacionalnog iskustva od nas, ali s druge strane, tražićemo pomoć od naših navijača. Nadam se da će napuniti dvoranu jer ova utakmica privlači veliki interes navijača u Armeniji``, rekao je Bavčević. 

 

On je posebno istakao mladog Džanana Musu kojeg vidi kao glavnu prijetnju u večerašnjem duelu.  

 

``Džanan Musa je budući NBA igrač. U prošlom susretu nam je zadavao mnogo problema i naš prioritet će biti da ga zaustavimo``, rekao je Bavčević.

 

Selektor Duško Vujošević nije otputovao sa reprezentacijom zbog velikih zdravstvenih problema, a njegovo mjesto će zauzeti njegov prvi pomoćnik Mensur Bajramović. 

 

``Nažalost selektor BiH ima zdravstvenih problema i neće biti na utakmici. Poznajemo se dugo i odličan je trener. Mislim da će njegovo odsustvo utjecati na motivaciju igrača Bosne i Hercegovine, ali posebna motivacija za ovaj duel nije potrebna``, zaključio je Bavčević. 

 

Duel između Armenije i BiH igra se od 18 sati. 

 

Izvor: Sportsport.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.