x

``RSFBiH nije formiran u skladu sa Zakonom o sportu``

Prije nekoliko dana formiran je Rukometni savez Federacije Bosne i Hercegovine i tada se učinilo da su problemi koji guše bh. rukomet konačno otklonjeni.

Bar tako su tvrdili sportski radnici koji su rukomet i doveli na najniže grane, no svaka priča ima dvije strane medalje pa tako i ova o formiranju Rukometnog saveza Federacije BiH.

 

Naime, 14 klubova iz SBK i HNK su prilikom formiranja  RSFBiH zaboravljeni te su zbog toga održali hitan sastanak na kojem su usvojili nekoliko zaključaka, a kako se čini iz istih Rukometni savez Federacije nije formiran u skladu sa Ustavom Federacije BiH, te u skladu sa Zakonom o sportu BiH.

 

``Ovo je drugi pokušaj da ista grupa predvođena Hamidom Džandžanovićem, a sada ojačana predstavnicima klubova sa hrvatskim predznakom pokušava na svaki način formirati Federalni rukomeni savez ignorišući pojedine kantone iz samo sebi poznatih razloga. Možda i zbog činjenice ili obećanja što Ministar pravde FBiH i Ministrica kulture i sporta FBiH dolaze iz Hrvatskog naroda, pa će sada to moći učiniti. Skupština nije sazvana u skladu sa Statutom, materijali nisu dostavljeni delegatima, niti se do zadnjeg dana znalo vrijeme i datum održavanja iste. Dokaz je poziv za sastanak radnih grupa``, stoji između ostalog u zapisniku sa sastanka klubova iz Srednjobosanskog kantona i Hercegovačko-neretvanskog kantona održanog u Gornjem Vakufu Uskoplju 21.03., a portal SportSport.ba je u posjedu kompletnog zapisnika.

 

Većina od 14 klubova koji su prisustovavali sastanku dali su svoj potpis, a očekuje se da će u narednim danima to učiniti i ostali.

 

Izvor: Sportsport.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.