„STOL ZA 4“ OBN TV!

14.01.2014 14:30
stol-za-4-obn-tv-main

Voditeljica Milica Blagojević i ekipa najpopularnijeg kulinarskog showa u Bosni i Hercegovini  „Stol za 4“  koji se emituje na OBN televiziji ove sedmice se nalazi u Sarajevu. Za vrijednu glavnu nagradu bore se tri dame i jedan gospodin, pripremajući vrhunske specijalitete.

Takmičarka Marina će prva sa sljedećim receprima pokušati dobiti naklonost ostalih takmičara.

PREDJELO: Carbonara

potrebni sastojci:

-                      500 gr špageta

-                      300 gr šunke

-                      ribani parmezan

-                      100 ml vrhnja za kuhanje

-                      2 jaja

-                      so, biber

Špagete skuhati. Šunku isjeckati na kockice i kratko propržiti. U vrhnje dodati 2 žumanceta, ribani parmezan, šunku i začine. Ovom smjesom preliti špagete i poslužiti.

GLAVNO JELO: Piletina u pivskom tijestu

potrebni sastojci:

-                      pileći fileti

-                      250 gr brašna

-                      čaša pive

-                      2 jaja

-                      majoneza

-                      kiseli krastavci

Začiniti pileće filete, sjediniti brašno, jaja i pivo. U ovu smjesu stavljati filete, a odmah nakon toga pržiti u vrelom ulju. Sitno isjeckati krastavce, ili izrendati, sastaviti sa majonezom  i služiti uz pileće filete.

DESERT: Banana split

potrebni sastojci:

-                      banane

-                      sladoled

-                      šlag

-                      tečna čokolada

Na tanjiru poslužiti banane, sladoled, šlag. Dekorisati tečnom čokoladom.

 

Šarmantni Toni, kao jedini muškarac ove sedmice  će pokazati svoje umijeće u spremanju hrane i pokušati osvojiti ukusnim zalogajima srca dama. Onće spremati:

 

PREDJELO: Pohovani sir

potrebni sastojci:

-                      400 gr tvrdog sira

-                      5 jaja

-                      prezla

-                      so

Tvrdi sir isjeći na trokutove, pohovati u jajima i prezli. Postupak ponoviti i pržiti u dubokoj masnoći.

GLAVNO JELO: Piletina u bijelom vinu

otrebni sastojci:

-                      1,5 kg piletine

-                      muškantni oraščić

-                      crveni luk

-                      šampinjoni

-                      čaša bijelog vina

-                      njoke

-                      brašno

-                      vrhnje za kuhanje

-                      1 žumance

-                      peršun

Propržiti piletinu, dodati so i muškantni oraščić. Nakon nekoliko minuta dodati crveni luk ikada se sve zajedno izdinsta, preliti čašom bijelog vina. Khati, dok alkohol ne ispari. Njoke skuhati, šampinjone propržiti. U posudi umutiti brašno, vrhnje i žumance. Ovom smjesom preliti piletinu. Dinstati još kratko i skloniti sa vatre. Njoke i šampinjone poslužiti kao prilog.

DESERT: Tufahije

potrebni sastojci:

-                      jabuke

-                      orasi

-                      med

-                      šlag

-                      šećer

Jabuke oguliti, izdubiti i kuhati u vodi u koju smo prethodno dodali šećer. Nakon što se skuhaju, izdvojiti malo tečnosti u kojoj su se jabuke kuhale, dodati orahe, med i malo šlaga. Smjesu umutiti i puniti jabuke. Nakon punjenja , jabuke ostaviti na hladjenje.

 

 

Ekipu će ugostiti i Biljana koja svojim specijalitetima i ugodnom atmosferon nastoji šarmirati ostale takmičare. A jela koja sprema su:

 

BPREDJELO: Mimoza salata

potrebni sastojci:

-                      krompir

-                      sir trapist

-                      slani sir

-                      šunka

-                      kuhana jaja

-                      majoneza

-                      pavlaka

-                      kiseli krastavci

-                      crvena paprika

-                      so, biber

Krompir skuhati i isjeći na ploške. Sir trapist, šunku, krastavce i jaja izrendati. Sjedniti pavlaku i majonezu.  U posudu redati krompir, posoliti i dodati malo sitne crvene paprike. Preko krompira redati slani sir, šunku i premazati smjesom od pavlake i majoneze. Na to dodati kisele krastavce, pa opet premazati smjesom, zatim redati kuhana jaja, pa dodati smjesu i na kraju složiti sir trapist.

GLAVNO JELO: Tortilje

potrebni sastojci:

-                      brašno

-                      jaje

-                      maslac

-                      paradajz

-                      peršun

<span style=``font-size: 9.0pt; mso-bidi-font-family:


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.