``Sunce tuđeg neba`` Dragana Marinkovića Mace ponovo u Sarajevu

24.02.2017 19:00
sunce-tudeg-neba-dragana-marinkovica-mace-ponovo-u-sarajevu-main

Kad: 24.02.2017. u 21:00

Gdje: Dom mladih, Sarajevo, BiH

 

Nakon tri rasprodane izvedbe, Dragan Marinković Maca se vraća pred sarajevsku publiku sa regionalnom hit predstavom SUNCE TUĐEG NEBA.

Predstava koja je, osvojila srca sarajevske publike i nasmijala ih do suza, ponovo će biti izvedena u Domu mladih 24. februara sa početkom u 21.00.

 

Podsjećamo, premijerna izvedba održana u BKC-u, a potom i dvije reprize u Domu mladih, rasprodane su u rekordnom roku.

 

Ulaznice, po cijeni već od 10,00 KM, od ponedjeljka, 30. januara, od 12.00, će se moći kupiti na blagajni BKC-a, na platou Skenderija te putem prodajne mreže kupikartu.ba.

 

U predstavi SUNCE TUĐEG NEBA Marinković tumači  lik “višenacionalnog i multikulturalnog” junaka koji se kao takav našao u situaciji da luta svijetom tražeći svoje nebo, svoj novi spas.

 

U pokušaju da se prilagodi novoj sredini, junak ove predstave prolazi kroz mnoštvo situacija i stanja koje idu od euforičnog oduševljenja do neuroze, bijesa. Konstantno upoređuje svoj novi dom s onim koji je ostavio iza sebe, donoseći zaključke koje će biti obojene zdravim humorom.

 

Riječ je o tragikomediji koja opisuje duh vremena koji je iza nas, ali nas i dalje pogađa na nivou posljedica prošlosti. Ovaj satirični komad obuhvata različita mjesta, vrijeme i uspon civilizacije s krajem dvadesetog vijeka gde se provlači još uvijek aktuelno pitanje otići ili ostati?


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.