x

``Sve zavisi od selektora Vujoševića da li će me pozvati``

Košarkaš Budućnosti Nemanja Gordić istakao je da je utakmica protiv Slobode bila dobra provjera za njegovu ekipu. 

Budućnost je u prvoj utakmici Memorijalnog turnira Mirza Delibašić savladala Budućnost rezultatom 85:61. Gordić je pružio dobru partiju, postigavši osam poena.

 

``Ovo je bila dobra provjera za nas, da vidimo šta smo radili proteklih sedam dana na treninzima poslije dvije pripremne utakmice u Beogradu. Sloboda je dosta mlada ekipa, agresivna koja dosta dobro trči i igra sa dosta kontakta. Prvo poluvrijeme su igrali dosta dobro, mi smo u trećoj četvrtini ubacili u brzinu više, igrali dosta bolju odbranu, dali neke lake poene i na kraju zasluženo pobijedili. Sada čekamo da vidimo s kim ćemo igrati sutra``, rekao je Gordić novinarima nakon utakmice.

 

On je dodao da u Sarajevo nisu došli u najjačem sastavu. 

 

``Imamo dosta mladu ekipu, ali nedostaju nam još tri iskusnija igrača koji su sa reprezentacijom. Ostatak se sastoji od dosta novih mladih igrača i trebaće vremena da sve uklopimo, ali duga je sezona``,  rekao je Gordić.   

 

Nezaobilazna tema bila je i seniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine koja je izborila plasman u kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo.

 

``Svaka čast momcima, pokazali su karakter u posljednje dvije utakmice. Nikoga danas nije lako pobijediti na strani, čak smo i sa puno jačom ekipom gubili, tako da čestitke momcima``, naveo je Gordić.

 

Na pitanje da li će biti na raspolaganju selektoru Vujoševiću, Gordić je imao zanimljiv odgovor.

 

``Sve zavisi od selektora da li će me pozvati, pa ćemo vidjeti``, rekao je uz osmijeh na licu Gordić. 

 

Izvor: Sportsportba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.