``Tako ti je mala moja kad ljubi Mahalac`` u Kalesiji

28.02.2015 18:00
tako-ti-je-mala-moja-kad-ljubi-mahalac-u-kalesiji-main

Novi teatarski hit koji dolazi iz kreativne radionice  autorice Indire Kučuk-Sorguč,  koji je u samo deset izvođenja totalno opčinio publiku u Sarajevu, Splitu i Zenici, ovoga puta igra u Kalesiji

``Tako ti je mala moja kad ljubi Mahalac`` naziv je novog autorskog djela Kučuk-Sorguč, koja je sa predstavama ``Ja, mahaluša`` i „Ja, mahalac“ doživjela do sada nezabilježen uspjeh na ``daskama koje život znače``. 

 

U glavnoj ulozi je najbolji mladi komičar u BiH Nerman Mahmutović dok njegovu ženu Evropljanku iliti pokondiranu Bosanku, glumi izvanredna Negra Čičić. 

Mahalac je na plakatu prikazan u liku bosanske dvorske lude koji govori svijetu da je car go i ismijava sve lažne vrijednosti koje su danas usvojene kao prave.

 

On poručuje: „Dajgle me, dajgle posljednjeg bosanskog primitivca u predstavi ``Tako ti je mala moja kad ljubi Mahalac“  jer on se ne miri sa nakaradnošću današnjice, on više voli da je primitivan nego moderan i izopačen, on se nalazi vazda između tri vatre – između svoje majke i svoje supruge i okoline – odnosno, njegove raje koja uvijek ima nešto da zabiberi. 


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.