x

Veliki povratak GSP-a, šampioni padali u New Yorku!

UFC 217 održan je sinoć u New Yorku, a gledaoci su mogli svjedočiti jednom od najboljih događaja u historiji ove borilačke organizacije.

Zaista fantastične duele gledali smo u Madison Square Gardenu, a u glavnoj borbi večeri legendarni Kanađanin Georges St-Pierre osvojio je naslov prvaka srednje kategorije pobjedom nad Michaelom Bispingom.

 

Nakon četiri godine GSP se vratio u UFC. Bisping ga je izazvao na borbu za pojas i to se na kraju ispostavio kao pogrešan potez britanskog borca.

 

UFC legenda je u fantastičnom meču uspio da dođe do pobjede i to gušenjem u trećoj rundi, te je novi vlasnik UFC pojasa srednje kategorije postao St.Pierre.

 

Meč je od samog početka pružio dosta uzbuđenja. Oba borca su imala svoje periode borbe. GSP je dobio prvu, Bisping drugu rundu, a kanadski borac je tokom treće runde prilikom jednog napada dobio žestoku posjekotinu na glavi i bio je okupan krvlju.

 

Međutim, to ga nije spriječilo da dođe do pobjede. Brutalnim lijevim krošejom je oborio Bispinga, krenuo je zatim u borbu na parteru, koja je na kraju završila gušenjem za veliko slavlje GSP-a i naslov prvaka.

 

Izvor: Sportsport.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.