x

``Veoma bitna pobjeda, želimo ostati u vrhu``

Košarkaši Igokee pobjedom su okončali 2016. godinu.

Aktuelni bh. šampion sinoć je u Laktašima savladao Karpoš sa 79:71 u utakmici 15. kola ABA lige.

 

Trener Dragan Bajić izjavio je nakon meča da nije u potpunosti zadovoljan igrom svog tima, a najviše zamjerki imao je na pristup u završnici susreta.

 

``Sa većim dijelom utakmice mogu biti zadovoljan, čak smo možda i rano došli do velike prednosti što je dovelo do pada koncentracije, ali ja kao trener neću dozvoliti da se ovakve stvari dešavaju, da se od sigurno rezultata neke stvari dovode u pitanje. Prvi set je osvojen kada je u pitanju ABA liga, imamo još dva seta. Najbitnija nam je sljedeća utakmica, sada se okrećemo Olimpiji. Karpošu i kolegi Nikoliću želim mnogo sreće, da izbore opstanak``, rekao je Bajić.

 

Iskusni Vuk Radivojević istakao je da je ovo bila veoma bitna pobjeda.

 

``Cijele nedjelje smo se spremali, trener nam je skrenuo pažnju na sve ono što nas očekuje, jako smo radili i u prvom poluvremenu ispoštovali smo sve ono što smo dogovarali i to je dalo rezultat. U posljednjoj dionici došlo je do pada koncentracije, posljednjih par minuta smo napravili gomilu gluposti ali je najbitnije da smo dobili utakmicu. Čestitao bih svojim saigračima na pobjedi, pokušaćemo da nastavimo ovako dalje i da probamo da se zadržimo u vrhu``, izjavio je košarkaš Igokee.

 

Aleksandrovčani sa omjerom 8-7 zauzimaju šesto mjesto na tabeli regionalne lige, a u narednom kolu gostovaće ljubljanskoj Olimpiji.

 
Izvor: Sportsport.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.