x

`Zajedno protiv nasilja nad djecom` !

Drage naše srednjoškolke i dragi naši srednjoškolci FBiH,

Pozivamo vas da se priključite našem federalnom natjecaju omladinskih fotografija pod nazivom ``PRVA OMLADINSKA IZLOŽBA FOTOGRAFIJA: `ZAJEDNO PROTIV NASILJA` “.

Zamišljena je, kao jednomjesečni projekat, gdje bi učenici srednjih škola iz FBiH učestvovali u projektu tako što bi na našu mail adresu: [email protected] i na naš Facebook profil dostavili fotografije koje su napravili, fotografije onoga što oni misle da predstavlja borbu protiv nasilja nad djecom, tako bi skrenuli pažnju i pokrenuli eventualne promjene u društvu, na bolje. Naš stručni žiri će napraviti odabir najboljih 50 fotografija, i naparaviti ćemo izložbu istih i tako javnost upoznati sa radom omladine i našom akcijom. 

Na pomenutoj izložbi ćemo nagraditi tri najbolja rada: 

- 1. nagrada 300 KM;

- 2. nagrada 200 KM; 

- 3. nagrada 100 KM. 

Istovremeno sve radove ćemo staviti na naš web site:www.mipsa.weebly.com, Twitter: @MiP_ORG i našu Facebook stranicu. 

Molimo da fotografije budu maximalno image mode: 8M.

Poslane radove ne vraćamo i polažemo sva prava na raspolaganje istim.

Poziv za slanje fotografija je otvoren do 19.1.2013.godine. 

Poštovani, dozvolite da se predstavimo:

„Mir i Prijateljstvo“ je nevladina organizacija, koja je nastala u martu 2004. godine iz želje da činimo nešto dobro pored studija. Iako nismo na stalnom finansiranju nijedne državne institucije, iza nas je devet uspješno realiziranih akcija:

1. je trebalo napraviti ovaj tim;

2. ``Niste sami`` - dan druženja sa siročadima doma ``Bjelave`` u kojem su učestvovali učenici Treće gimnazije iz Sarajeva;

3. pomoć demobilisanom borcu Azizu Mulaomeroviću koji živi u lift kućici u kojem su učestvovali učenici Ekonomske škole iz Sarajeva;

4. ``Funny Week`` sedmica druženja poznatih ličnosti sa djecom iz doma ``Bjelave``;

5. ``Heroji, Hvala Vam!`` jednokratna pomoć demobilisanim borcima grada Sarajeva;

6. jednokratna pomoć Sadiji Hamiti povratnici u Zvornik;

7. ``Bajka o Prijateljstvu``, jednokratna pomoć - donirana gardaroba iz USA za djecu u Domu ``Bjelave``;

8. ``UN-ov Dan Mira`` i ``Sedmica Globalnog Interreligijskog Dijaloga`` 15.9.2011.god. do 21.9.2011.god. Ovo prilikom naši specijalni gosti su bili mladi muzičari Amar Plevljaković (Gitara) i Edin Plevljaković (Solo pjevač), kojima se zahvaljujemo na učešću;

    - Posjeta domu za stara lica Vitalis.

9. Učešće na konferencija u oranizaciji URI Europe: ``Sarajevo - europski svetionik harmonije, nade i mira``, 06.10.2012.god. Sarajevo.

Posebni smo po tome što imamo klub Počasnih Članova, u sklopu kojeg pokušavamo da uključimo istaknute ljude iz javnog života BiH u naše akcije, tačnije obavijestiti ih o tome što činimo i pitati ih za savjet, kao starije i iskusnije naše kolege.  Zahvaljujemo svima koji su nam na ovaj način dali podršku, a tu se istakla gospođa Svetlana Kitić Ceca, rukometna legenda i bivši USA Ambasador u BiH gospodin Douglas McElhaney.

``Mir i Prijateljstvo`` je organizacija koja je članica svjetske mreže nevladinih organizacija www.TakingITGlobal.org.

 BiH omladina je apsolutni pobjednik svjetskog omladinskog likovnog takmičenja ``Take Care of Your Planet - All against Climate Change`` 2010.god. od 6 kategorija pobijedili smo u 4. Takmičenje je bilo u organizaciji španske humanitarne organizacije “Paz y Cooperacion” koja je od specijalnog značaja za UN. PR za to takmičenje je radila naša Predsjednica Ela. 10. februara 2011. godine GOSPODIN VALENTIN INZKO JE NA POZIV ELE L. PLEVLJAKOVIĆ POSJETIO TREĆU GIMNAZIJU U SARAJEVU, TE SE TAMO UPOZNAO SA RUKOVODSTVOM TREĆE GIMNAZIJE, DOBITNICIMA NAGRADE NA TAKMIČENJU ``TAKE CARE OF YOUR PLANET`` I UČENICIMA TREĆE GIMNAZIJE; 31.12.2010. godine, gospodin BAKIR IZETBEGOVIĆ, ČLAN PREDSEDNIŠTVA BIH, PRIMIO JE ELU PLEVLJAKOVIĆ I POBJEDNIKE SVJETSKOG TAKMIČENJA LIKOVNIH RADOVA; A DECEMBARA 2010.god., VISOKI PREDSTAVNIK gdin. VALENTIN INZKO ČESTITAO NAM JE, PUTEM PORTALA reci.ba, NAŠ USPJEH NA SVJETSKOM NATJEČAJU LIKOVNIH RADOVA! Inače, naša Predsjednica Ela je dobitnica nagarade ``PyC`` za 2001/2002, koju je dobila jos kao učenica 3. razreda Treće gimnazije, za novinski članak ``We Can Do It Together``, tema koja govori protiv nasilja u svijetu.  

 Zahvaljujući našim dosadašnjim rezultatima, čast nam je obavijestiti vas da je ``MiP`` zahvaljujući svom dosadašnjem radu, jedini BH predstavnik koji je pozvan da obilježi ``UN-ov svjetski dan mira`` i ``Globalnu sedmicu interreligijskog dijaloga``, koja se obilježavala od 15.9. do 21.9. 2012. godine. ``Mir i Prijateljstvo`` je pozvan od strane Duke University-ta iz Sjeverne Karoline , USA , da se priključi proslavi svjetskog ``UN-ovog dana mira`` i ``Sedmice Globalnog Interreligijskog dijaloga`` od 15.9.2011. do 21.9.2011., te smo glede pomenutog napravili posjetu Domu staraca gdje smo se sa njima družili uz sevdalinke;

Iskreno se nadamo da ćete nam se i vi sa Vasšim učenicima pridružiti i time dati priznanje našim dosadašnjim rezultatima.  

Više o nama, našem rukovodnstvu, našoj Predsjednici, te medijske dokaze o našem djelovanju i našim akcijama možete procitati na:  www.mipsa.weebly.com., Facebook: ``Mir i Prijateljstvo-Peace and Friendship`` i Twitter: @MiP_ORG.

Molimo javite nam putem mail ili na br. +387 61 183 703, Vaš odgovor da li Vaše učenice i Vaši učenici žele učestvovati u pomenutom natjecaju?

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.