1. Forum Rotaricum Sarajevo

24.02.2017 10:00
1-forum-rotaricum-sarajevo-main

Kad: 24.02.2017.

Gdje: Narodno pozorište, Sarajevo, BiH

 

U cilju kontinuiranog podizanja opštih, filozofskih i društveno relevantnih saznanja bh. javnosti, Rotary Klub Sarajevo International Delta (RCSID) pokreće godišnju predavačku djelatnost ‘Forum Rotaricum Sarajevo” (FRS) U ovoj predavačkoj djelatnosti, učešće će uzeti znameniti filozofi, akademici, književnici te stvaraoci iz domena umjetnosti čijim idejama i stvaralaštvu bh. javnost nije svakodnevno izložena.

Za petak, 24. Feburara u prostorijama Narodnog Pozorišta zakazan je “1.

 

Forum Rotaricum Sarajevo” u sklopu kojega će inauguralno predavanje pod nazivom “Šta je ostalo od Subjekta?” održati profesor Velimir B. Popović, psihoanalitičar iz Beograda. Programom je planiran i prijem za zvanice koji će biti jedinstvena prilika za nastavak diskusije o temi predavanja te za razvoj ličnih i profesionalnih kontakata.

 

“Od svog osnivanja 2003. godine, RCSID je podržao mnogobrojne humanitarne inicijative i projekte, a sve u cilju dosljedne implementacije slogana “Service above Self”. Kroz naš rad, tražili smo najbolje načine kako da pojačamo koordinirano djelovanje sa drugim Rotary klubovima u Bosni i Hercegovini, istovremeno istupajući prema široj javnosti i šireći rotarijanski duh.» ističe Valery Perry, predsjenica RC Sarajevo International Delta.

 

Ostajući dosljednji djelovanju u smjeru podrške razvoja lokalne zajednice sva prikupljena sredstva u sklopu FRS-a biće usmjerena za obnovu psihijatrijske klinike Sokolac,koja je nekada važila za najpoznatiju duševnu bolnicu na prostoru bivše Jugoslavije a danas je derutnom stanju.

 

“Radimo u gotovo nemogućim uslovima, ali uprkos tome nastavljamo pružati makismalnu medicinsku i svaku drugu pomoć za oko 200 duševno oboljelih lica svih nacionalnosti sa prostora Bosne i Hercegovine. Ovu priliku koristim da lično pozovem sve ljude dobre volje da se odazovu pozivu RC Sarajevo International Delta te da na taj način pomognu stvaranju boljih uslova za rad, brigu I njegu duševno oboljelih” apelira Biljana Renovica Cvijetic, direktorica bolnice “Sokolac”

 

Rezervacija ulaznica za predavanje i prijem (50 KM) primaju se i obrađuju putem email adrese: [email protected]


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.