x

10 navika zbog kojih starimo brže, a nismo ih nimalo svjesni!

Radimo ih svakodnevno, neke su nam prirodne, a neke naučene, no sve ove navike imaju jedno zajedničko - zbog njih izgledamo starije i brže dobivamo bore...

Previše gledamo TV - jedna studija je pokazala da za svaki sat vremena ispred televizije skraćujemo život za 22 minute. Bez obzira sjedite li ili ležite, trebalo bi se prošetati svakih pola sata i protegnuti. 

 

Jedemo niskokaloričnu hranu - da bi naša koža izgledala zdravo i zategnuto, potrebne su joj omega-3 masne kiseline. Niskokaloričnoj prehrani to nedostaje, piše BrightSide.

 

Pijemo na slamku - oblik koji usta moraju napraviti da bi pila iz slamke potiču stvaranje bora oko usana. Isto uzrokuje i pušenje cigareta. 

 

Spavamo na boku - kad nam je glava pritisnuta uz jastuk lakše se stvaraju bore na licu. Spavanje na leđima uzrokuje najmanje bora. 

 

Loše se držimo - ako nepravilno sjedimo i stojimo naša kralježnica se mijenja zbog čega mišići i kosti postaju napeti. Rezultat je bol i umor, a mogu se pojaviti i trajni deformiteti. 

 

Mažemo se kremama protiv sunca samo na godišnjem odmoru. Izlaganje UV zračenju najodgovornije je za pojavu bora, a većina ljudi se maže zaštitnim kremama samo na odmoru. 

 

Previše pojačavamo grijanje - što vodi do pretjeranog isušivanja zraka. Zbog toga se koža i kosa isušuju, uslijed čega se javljaju i bore. 

 

Izbjegavamo slatko -  ako je to ono što vas čini sretnim, radije se usrećite umjesto da ste pod stresom radi toga. Naravno, pretjerani unos šećera treba izbjegavati. 

 

Premalo spavamo - odrasli ljud trebaju spavati barem sedam sati noću. Premalo sna utječe na način na koji razmišljamo, kakvi smo s drugima i što jedemo. Ako smo neispavani skloniji smo jesti slatko i nezdravo, a i tankih smo živaca.

 

Previše smo pod stresom jer smo loše organizirani - kronični stres oštećuje stanice tijela što ubrzava starenje. Pokušajte riješiti sve što možete danas kako biste smanjili pritisak. 

(24sata.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.