x

10 znakova da je vaša veza jaka i da će trajati!

Neki znakovi uspešne veze nisu tako očigledni…

Volite se, privlačite i lijepo vam je zajedno? To je sjajno, ali to je i krajnje u uobičajeno za dvoje ljudi koji su u vezi. Ipak, ovo su znakovi da je vaš odnos zaista na stabilan i ima perspektivu da traje, a potvrdila su ih naučna istraživanja. 

 

Mazite se dok spavate 

Da li spavate u položaju kašike? Ako je tako, to je dobar znak: Partneri koji spavaju na udaljenosti manjoj od dva centimetra, verovatnije žive u srećnoj vezi, u odnosu na one koji spavaju na suprotnim krajevima kreveta, otkrilo je istraživanje. 

 

Zahvalni ste i to govorite 

Reći „hvala“ može biti podjednako važno kao reći „volim te“. Studije su pokazale da izražavanje zahvalnosti utiče ekstremno pogodno na vezu. 

 

On je zdrav i pozitivan 

Naučnici su bili vredni, pa su otkrili da dobro zdravlje muškarca i vedar karakter mogu da učine vezu boljom i stabilnijom. Ok, zaključak je malo jednostran, ali je zanimljiv. 

 

Govorite isto 

Ne mislimo da morate da recitujete iste riječenice iz omiljenih filmova. Ali, ako koristite iste ključne riječi u svakodnevnoj komunikaciji, imate veću vjerovatnoću da ostanete dugo zajedno.

 

Obožavate da se ljubite 

Još jedan fantastičan razlog za više ljubakanja: Istraživanje je pokazalo da što se više ljubite, to ćete biti zadovoljniji vezom. 

 

Izlazite sa drugim parovima 

Ako petkom uveče idete na piće sa svojim prijateljima i njihovim partnerima, čestitajte sebi: Ovakvi izlasci pomažu da se stvore čvršći odnos. 

 

Vi zarađujete više 

Vidite, ovo je zanimljivi rezultat jednog istraživanja: žene koje imaju djecu starosti do sedam godina, a imaju i vijeće plate od svojih muževa, imaju manju vjerovatnoću da se razvedu. 

 

Gledate zajedno romantične komedije 

Da li redovno uživate u filmu uz kokice? Kada partneri zajedno gledaju filmove o vezama, a onda razgovaraju o tome šta je pošlo naopako među likovima, smanjuju šanse da sami raskinu u naredne tri godine, za pedest odsto. Eto vidite da je Bijeležnica genijalan film! 

 

Osjećate to u stomaku 

Nedavno urađena studija otkrila je da „osjećaj u stomaku“ svježe venčanih parova predstavlja najbolji indikator budućnosti njihovog odnosa. Dakle, vjerujte svojoj intuiciji – ako je osjećaj dobar, vjerovatno i jeste dobro. 

 

Imate mnogo seksa 

Redovne seks sesije doprinose dugom i srećnom braku, pokazala su istraživanja. (A takođe vas čine i srećnijom osobom.) Lekcija? U vašem odnosu, definitivno se treba držati one „vodite ljubav, a ne rat.“

 

Izvor: cosmopolitan.rs/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.