x

12 minuta je rekord Ringa i to s Porscheom?!

Činjenica da je Porsche postavio novi rekord na Nurburgringu i nije neočekivana vijest, ali kategorija u kojoj je to napravio nije ona u kojoj bi očekivali. Sa 550 KS i najvišom brzinom od 304 km/h Porsche Panamera Sport Turismo Turbo je jako brzi karavan. Ako vjerujemo videu ispod teksta za krug na Nurburgringu trebalo joj je 12 minuta i šest sekundi. To znači da je rekord za karavane jako, jako daleko. Drži ga Mercedes-AMG E63 S koji je isto napravio za 7:45.19. Ipak, Panamera je postigla rekordno vrijeme.

 

Kako bi pokazali što Porsche može na Panameru su prikačili prikolicu njemačkog Moetefindta. To je tvrtka koja se specijalizirala za prikolice za prijevoz vozila, a niti prikolica iza Panamere nije bila prazna. U njoj je bio traktor Porsche Junior 108.

 

 

Službeno, rekord još nije potvrđen, ali ako pogledamo Moetefindtov video vidjet ćemo vrijeme od 12:06. Na trenutak se vidi brzinomjer koji pokazuje 180 km/h. Za upravljačem Panamere njemački je trkač Patrick Simon koji je 2011. osvojio Formulu Le Mans.

rtl.hr/ Ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.