x

12 stvari koje ne treba da tolerišete u vezi!

Ove stvari su veoma bitne za uspješnu i zdravu vezu i nikako ne treba da ih tolerište bez obzira koliko volite svog partnera.

Ne ponaša se lijepo prema vašoj porodici i prijateljima

 

Ukoliko vas poštuje podrazumjeva da će i poštovati vaše najbliže i da neće ograničiti vašu vezu samo na vas dvoje. Ni u kakvoj situaciji ne treba tolerisati nepoštovanje, pogrdne riječi i komentare na račun vaših najbližih.

 

Koristi vaše greške iz prošlosti

 

Prošlost treba da ostane u prošlosti i nikada je nemojte koristiti kao argument u nekim svađama.  Isto tako se očekuje i da vaš partner ne koristi vaše greške iz prošlosti kako bi vas pobijedio ili ponizio. Ukoliko to često čini, vreme je da  kažete stop i pokažete mu granicu dokle smije da ide sa svojim komentarima.

 

Ne pita kako vam je prošao dan

 

Možda se samo čini kao sitnica, ali pitanje “Dušo, kako ti je protekao dan?” je jedno od esecijalnih kako bi se veza održala. Osoba koja vas zaista voli i poštuje, uvijek će biti raspoložena da čuje kako vam je prošao dan, a što je najvanije sjetiće se da pita. Ipak sitnice čine život i jednu srećnu vezu.

 

Zaboravlja na stvari koje vas interesuju

 

Ne mora da ima perfektnu memoriju, ali ukoliko mu je stalo do vas zapamtiće i stvari koje su vama bitne! Važni datumi, interesovanja samo su neke od stvari koje vi, ali tako i vaš voljeni treba da ima na umu i ne postoji opravdanje ukoliko nešto od toga zaboravi!

 

Ne osjećate se samopouzdano pored njega

 

Bez obzira da li jeste ili niste, pored svog voljenog treba da se osjećate najljepše i najzgodnije na planeti! Dobronamjerne kritike i komentari su uvijek dobrodošli, međutim ukoliko preovladaju u odnosu na komplimente, ne treba da budete tolerantne ni sekunde!

 

Ne dijelite iste stavove i vrijednosti

 

Suprotnosti se nekada zaista i privlače, ali kada birate partnera za cijeli život želite nekoga sa kim možete podijeliti najintimnije stvari i ko ima slične planove i ciljeve i ko vrednuje iste stvari kao i vi.

 

Omalovažava vaše potrebe ili osjećanja

 

Često ima komenatre na račun toga što ste nježniji pol i zapravo vam se čini da ste u vezi sa šovinistom! Samo se zapitajte da li biste mogli da provedete cijeli život s nekim ko će u svakom prilici ponižavati ženski rod?

 

Ne sluša vas

 

Dok pokušavate da razgovarate sa njim on čita novine, igra igricu ili gleda seriju. Teme koje mu ne odgovaraju uspješno izbjegava tako što se pravi da ih ne čuje! Ne treba da dodajemo, zašto ovakvu situaciju ni u kakvom slučaju ne smijete ignorisati, a još manje tolerisati!

 

Ubjeđen je da treba da vas popravi

 

Zapamtite da ste vi prije svega osoba, a ne projekat koji treba on ili bilo ko drugi da popravi ili prilagodi sebi! Naravno da nekad treba promijeniti nešto zarad boljeg odnosa ili veze, ali to ne znači da treba da se pretvorite u drugu osobu samo zato što neko smatra da to tako treba da bude!

 

Ne pristaje na kompromis

 

Odbijanje na kompromis je samo drugi način da vam kaže “Moji planovi, ideje, mišljenje su mnogo bitniji nego tvoji”. U svakoj vezi kompromis je jedan od ključnih stvari zbog kojih veza uopšte i opstaje.

 

Ljubomoran je

 

Ukoliko je baš svaki pun paranoičan kada idete sa drugaricama u grad ili neko vrijeme provedete bez njega i tješite se da je to isključivo zbog njegove velike ljubavi prema vama, moramo da vas vratimo u realnost i kažemo da ste u velikoj zabludi! Povjerenje je jedna od stavki koja nikada ne treba da manjka u vezi.

 

Ne zadovoljava vas u krevetu

 

Nikada ne treba da budete tolerantne kada je orgazam u pitanju! Ukoliko ga on zaslužuje, zaslužujete ga i vi i te kako! Nikada ne pristajte da pomislite na drugačije! 

 

Izvor: cafe.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.