x

14 genijalnih trikova za sretno putovanje!

Mislite da ne možete „varati“ do svog putovanja iz snova poput profesionalca? Glupost! Evo kako maksimalno uštedjeti na novcu, ali i živcima i bezbrižno otputovati na vašu top destinaciju za godišnji.

PRIJE NEGO ODETE…

 

1. Letite u utorak ili srijedu. Mnoge kompanije baš u tim danima imaju znatno niže cijene, čak do 25 posto. Isprobajte SkyScanner kako biste i sami testirali teoriju.

 

2. Odaberite sate koji nisu prometni. Ustajanje u 4 ujutro možda i nije toliko zabavno, ali možda baš ovdje leži cijena koja odgovara vašem budžetu.

 

3. Let rezervirajte unaprijed, ali ne previše unaprijed. SkyScanner je također otkrio kako je let najbolje rezervirati oko 7 tjedana unaprijed. Ipak, to ovisi i o destinaciji na koju idete. Izdvojili smo listu najomiljenijih destinacija:

 

• Barcelona = 8 tjedana (14% uštede)

• Palma = 4 tjedana (13% uštede)

• Malaga = 7 tjedana (12% uštede)

• Faro = 5 tjedana (10% uštede)

• Alicante = 5 tjedana (10% uštede)

• New York = 18 tjedana (9% uštede)

• Tenerife = 7 tjedana (6% uštede)

• Bangkok = 18 tjedana (5% uštede)

 

4. Tražite u Incognito modeu. Znate ono upozorenje za „kekse“ koje brzopleto prihvaćate? Zbog toga točno znaju koje će vam letove prikazati baš zato što znaju da ste iste letove već gledali. Zato će se onima koji letove gledaju prvi put (čak i ako to ne rade zapravo), isti letovi prikazati s puno nižom cijenom.

 

5. Uštedite na smještaju i uzmite Airbnb. Osim ako ne patite za smještajem u skupim hotelima, novac potrošite na druge kul stvari, a smještaj pronađite uz pomoć Airbnb-a. Uz to, imati vlastiti apartman znači da ćete puno uštedjeti i na obrocima koje ovako možete pripremati sami.

 

6. Naučite kako pravilno pakirati prtljagu. Svi znamo što spakirati, no znamo li i kako? Pakirajte se poput profesionalca uz ovaj super koristan video i uštedite na velikim kovčezima.

 

NA AERODROMU…

 

7. Prtljagu označite kao lomljivu. Osim što ćete mirno letjeti znajući kako će se s vašom prtljagom rukovati s puno pažnje, te se torbe ukrcavaju posljednje što znači kako na svoju prtljagu neće morati čekati zauvijek jednom kad sletite.

 

8. Izbjegavajte djecu poput kuge. Nemamo ništa protiv djece, ali djeca i aerodromi nikako ne idu zajedno. Želite li stići na svoj let bez stresa, stanite u red s poslovnjacima. Oni stalno putuju i znaju što i kako napraviti brzo i bez zadržavanja.

 

9. Važite torbe prije check-ina. Prije izlaska iz kuće, izvažite sebe, a onda sebe s koferom. Oduzmite svoju težinu i imat ćete točnu težinu torbe. Nema potrebe za stresom na aerodromu.

 

10. Prodrmajte se. Ako ne podnosite turbulencije tijekom leta, stručnjaci za putovanja savjetuju da se i sami prodrmate onda kad započnu i nećete ih osjetiti. Pa, definitivno treba isprobati…

 

NA ODMORU…

 

11. Besplatan WiFI za sve! Svi oni restorani i kafići s WiFijem… a lozinki niotkuda. Skinite FourSquare koji, osim nevjerojatno koristan za put, također može poslužiti i kako biste otkrili lozinke za obližnji WiFI. Naime, sve veći broj ljudi iste ostavlja u recenzijama za pojedina mjesta.

 

12. Snalazite se poput profesionalca. Skinite CityMapper koji će vam pomoći pronaći svako mjesto, njegovu udaljenost i način dolaska pješke ili javnim prijevozom. Uz to, skinite i Uber i zaboravite na probleme s prijevozom, a isti platite putem telefona. Nitko vam neće moći ukrasti novčanik ako ga uopće nemate, zar ne?

 

13. Prevedite meni. Iako niz turističkih gradova svoje menije nudi na nekoliko jezika, neki još nisu dostigli tu razinu. Skinite Google Translate i kameru na telefonu jednostavno usmjerite prema meniju, a aplikacija će vam prevesti sve što vam nije jasno. Dobar tek!

 

14. Orijentirajte se bez dodatnih troškova. Navfree je odlična navigacija koja će svaki pametni telefon u trenutku pretvoriti u GPS. Ono što je kod nje posebno jest činjenica da Navfree unaprijed skida podatke koje kasnije koristi bez dodatne potrošnje prometa na vašem telefonu!

 

Izvor: Cafe.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.