x

14 znakova da nosite krivi grudnjak

Ako je prva stvar koju radite kada dođete doma, skidanje grudnjaka i oslobađanje grudi iz čipkastog kaveza, znajte da to nije ništa strašno i da niste u tom činu same. Mnoge dame to isto čine. 

Kako ćete znati je li vrijeme za kupnju novog grudnjaka? Evo i nekoliko fizičkih pokazatelja da ne nosite dobar grudnjak.
Imate bol ili iritaciju ispod grudi
Ako ste nekada dobili nažuljanu liniju ispod vaših grudi, pogotovo onu crvenu koja vas peče ili svrbi, moglo bi biti da je vašem grudnjaku istekao rok trajanja, da se on istrošio i da je tkanina koja prekriva žicu tanka pa zbog toga ostavlja trag na osjetljivom djelu vaše kože. A moglo bi biti da vaš grudnjak ne odgovara vašim prsima i da se previše miče i uzrokuje trenje zbog kojeg imate „ožiljak“ koji će vas dio sutra (ili duže) podsjećati da ste bili izloženi cjelodnevnom nošenju grudnjaka.  
Na ramenima vam ostaju tragovi grudnjaka
Ako mislite da su ramena ovdje kako bi se na njih urezale naramenice grudnjaka - nisu. Ako su vam na ramenima ostali tragovi i uočili ste linije nakon što ste skinuli grudnjak, to je znak da vam je teret prebačen na naramenice umjesto na grudnjak odnosno na košarice. 
Morate popravljati grudnjak tokom dana
Ako morate povlačiti i popravljati grudnjak tijekom dana, mogao bi vas mučiti jedan od tri problema.  Prvo, možda vam ne odgovara oblik grudnjaka, drugo, košarice su ili premale ili prevelike i treće, imate pogrešnu veličinu grudnjaka.  
Grudi vam „migolje“
Odgovarajući grudnjak će tokom dana vašim grudima činiti dobro i moći ćete bezbrižno žuriti, juriti, trčati, penjati se po stubama i slično. No, ako vam grudi „migolje“ znači da vaš grudnjak definitivno nije baš neka sreća. 
Imate li više grudi izvan košarice, nego u njima? Ako primijetite da ste malo prebujni, kupite grudnjak s većim košaricama. To će vam fiksirati grudi, osjećat ćete se ugodnije i vaše će grudi ljepše izgledati ispod odjeće. Nije baš lijepo kada se na majici ocrtavaju ``šlaufići`` nastali zbog nekoliko brojeva manjih košarica vašeg donjeg rublja.
Remen (kopča) vam stišće leđa 
Ako vam remen i kopčanje stisnu previše leđa i ne osjećate se ugodno, možda grudnjak nosite previsoko ili vam ne odgovara veličina. Ako vam grudnjak stišće leđa, možda biste trebali pronaći grudnjak drugačijeg oblika koji ima deblje odnosno šire kopčanje. 
Imate tragove na rebrima
Ako vas rebra bole nakon nošenja grudnjaka, uzmite to kao znak da trebate isprobati nešto novo. Ne biste vjerovali, ali bol u rebrima ili u sredini leđa, može se pojaviti i zbog neodgovarajućeg donjeg rublja.
Ne možete se slobodno kretati
Grudnjak bi vam trebao pomoći, a ne vas sputavati. Zato uzmite u obzir da ako se ne možete kretati jer imate osjećaj da se vaš grudnjak kreće s vama, trebali biste ga zamijeniti. Grudnjak bi trebao ostati na mjestu jer u protivnom znači da su naramenice previše zbijene i stisnute odnosno da vam ne odgovara veličina donjeg rublja.
Imate loše držanje
Ako vam ramena padnu naprijed ili su vam pak leđa stalno zgrbljena, to bi moglo značiti da vaše grudi baš i nemaju podršku. Pronalaženje odgovarajućeg grudnjaka pomoći će vam da se sve „povuče“ na svoje mjesto. Čak ćete tada s lakoćom sjediti uspravno.
Imate glavobolje
Iako postoji mnogo razloga koji mogu uzrokovati glavobolje, krivi grudnjak definitivno je jedan od njih jer zbog nedostatka oslonca, mišići gornjeg dijela tijela funkcioniraju sve teže. A kada su mišići duže vrijeme pod pritiskom, mogli bi se pojaviti glavobolje.
Dah vam je sve kraći
Prečvrsti grudnjak može dovesti do kratkog daha, jer vam je tada smanjen pokret prsnog koša i to može ograničiti učinkovitost disanja. To se može osjetiti primjerice ako ste fizički aktivni (trčite ili vježbate). 
Prevruće vam je i znojite se
Zbog neodgovarajućeg grudnjaka možete imati osjećaj „toplotnog udara“ ili vrućice. Možete se čak i nekontrolirano znojiti.
Boli vas vrat
Ako vaše grudi nemaju ispravan oslonac i potporu vašeg grudnjaka, ostatak vašeg tijela počet će nadoknađivati nedostatak kako bi pomogao u podupiranju vaših prsa. 
Vaše tijelo je doživjelo promjene
Ako ste bili trudni ili imali operaciju grudi, vjerojatno je vrijeme za novi grudnjak. I nije ništa čudno ako će vaše grudi trebati novi grudnjak kada god vaše tijelo prođe kroz neku promjenu. Budući da bi grudnjak zaista trebao biti udoban, radije odaberite jedan (ali vrijedan) koji će vam u potpunosti odgovarati. Sjetite se ovih savjeta ili zatražite pomoć stručnjaka u trgovinama. Kada pronađete pravu veličinu i oblik, moći ćete živjeti punim plućima i zasigurno ćete se osjećati mnogo bolje. 
 
Izvor: Fashion.hr

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.