x

17 godina su pokušavali da dobiju dijete: Bračni par dobio šestorke!

Bračni par iz Sjedinjenih država, porijeklom iz Nigerije, 17 godina se mučio i pokušavao da dobije djecu. Trudnoća se napokon dogodila a tokom nje su saznali da će dobiti četvorke. Međutim, 11. maja godine postali su roditelji šestorki!.

Ajibola Taiwo je prava majka heroj. Iznijela je rizičnu trudnoću i na svijet donijela tri dečaka i tri djevojčice. Djeca su rođena u bolnici u Richmondu u Virginiji na carski rez i teže između 500 grama i kilograma.

 

Novopečeni roditelji su znali šta ih čeka, i da će im kuća biti poput vrtića. Ajibola i njen suprug Adeboie bili su presretni kada su saznali da će konačno dobiti nasljednike, i na prvom ultrazvuku u novembru shvatiili su da će dobiti četvorke. 

 

Čuli su otkucaje četiri srca, a onda su u januaru otišli na još jedan redovan pregled i ljekari su otkrili još dvije bebe. Ovakva trudnoća je veoma rizična i bio je potreban tim od 40 ljudi koji bi učestvovao u porođaju. Tim je unaprijed vježbao i sve pripremao za vanserijski porođaj. Majka je otpuštena iz bolnice prošle nedjelje, dok je šestero novorođenčadi i dalje na intenzivnoj njezi.

 

- Nadam se da će najmanje od mojih šestero djece odrasti i reći: ``Ja sam bio tako mali, a pogledaj me sada`` - nježno priča majka Ajibola.

 

Posljednje šestorke koje su stigle na svijet, donijela je jedna majka na Trinidadu i Tobagu u martu 2013., ali su samo tri bebe preživjele.

(avaz)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.