x

28-GODIŠNJI MAID PRONAĐEN OBJEŠEN: Nije mogao prihvatiti život bez Amile, kojoj su roditelji branili da se uda!

Dvadesetosmogodišnji Maid Mujić iz tuzlanskog naselja Donje Moluhe izvršio je u utorak na srijedu samoubistvo vješanjem o dalekovod u krugu napuštenog moluškog bazena u ulici Rudolfa Vikića. Nesretni mladić odlučio se na ovaj korak zbog, prema pretpostavkama Mujićevih roditelja, njegove djevojke Amile.

- Glavni uzrok je odnio sa sobom. Mi pretpostavljamo da je djevojka razlog za njegovo samoubistvo. Prilikom skidanja s dalekovoda zvonio mu je telefon, ali niko nije smio dirati telefon.

 

Kada su me pozvali da prisustvujem obdukciji, našli su mu posljednju poruku od njegove djevojke Amile, koja glasi: “Nemoj da bi slučajno uradio to što si naumio!”, što znači da je njoj već nagovijestio da će se ubiti - kroz suze govori nesretni otac Mirsad Mujić.

 

Dalje navodi da je Maid te kobne večeri izašao iz kuće oko 18 sati, ali kako kaže, ni on ni njegova supruga nisu primijetili da bi on uradio tako nešto.

 

- Ranije nam je govorio da bi se htio ženiti, rekli smo mu da ima sprat kuće i neka se ženi. No, roditelji njegove djevojke nisu pristali na njenu udaju. Te nesretne večeri, u utorak uvečer, spremao sam večeru, a moja supruga je trebala doći sa posla. Maid je izašao vani kao i obično. Posljednje što je izgovorio je da neće moći čekati večeru i da će nešto prezalogajiti, tako je i bilo. Malo je nešto pojeo, uzeo je duksericu i otišao, ali više se nije vratio - prisjeća se žalosni otac Mirsad.

 

Prema njegovim riječima, nesretni mladić je, zbog nemogućnosti da se oženi djevojkom koju je volio, presudio sebi, jer se nije mogao pomiriti s tom činjenicom.

 

- Nije imao nikakvih problema, osim to što roditelji njegove djevojke Amile nisu dali da se ona uda za njega. Njeni roditelji su iz Teočaka, a žive u Njemačkoj, gdje su i njoj izganjali dokumente da bi je odveli tamo. Zato pretpostavljamo da je to jedini razlog. Sasvim se normalno ponašao, nisamo mogli ni u čemu primijetiti da bi on izvršio samoubistvo. Završio je Građevinsku školu, bio je vrijedan i radio je za dnevnicu, ali eto... Za nas će on vječno biti živ - zaključuje ožalošćeni otac Mirsad. Uviđaj su na mjestu ovog nesretnog događaja obavili službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona i dežurni kantonalni tužilac, a istraga je u toku.

(Dnevni avaz)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.