3. Banjalučki m:tel polumaraton zakazan za 14. maj

14.05.2017 10:00
3-banjalucki-mtel-polumaraton-zakazan-za-14-maj-main

Kad: 14.05.2017.

Gdje: Trg Krajine, Banja Luka, Bosna i Hercegovina

 

Treći Banjalučki M:tel polumaraton biće održan 14. maja ove godine, pod motom „Ne traži izgovor, počni da trčiš“ – saopšteno je danas u Gradskoj upravi nakon prve sjednice Organizacionog odbora Banjalučkog polumaratona. Gradonačelnik Igor Radojičić, koji je ujedno i predsjednik Organizacionog odbora, rekao je da je Odbor danas započeo tehničke pripreme, a da ljudi koji rade u organizaciji polumaratona, to čine već duže vremena. On je izrazio nadu da će sve biti dobro organizovano i da će vikend 13. i 14. maja biti istinski praznik sporta u našem gradu.

„Pred nama je jedna lijepa priča u kontekstu svega onoga što želimo u našem gradu. Banja Luka se regionalno pozicionira i želimo da budemo rame uz rame sa vodećim regionalnim centrima, konkretno u ovom slučaju sa Beogradom i Ljubljanom. U ovu priču se uklapa i to kada o Banjoj Luci govorimo o gradu zelenila, mladih i sporta“, rekao je gradonačelnik Radojičić i ovom prilikom podsjetio da je pokrenuta rekonstrukcija trim - staze na Banj brdu, izgradnja i rekonstrukcija dječijih igrališta, te rekonstrukcija dvorane u nekadašnjem Šoping centru. 

 

Direktor trke Vladimir Selec, kazao je da su početak prijavljivanja putem interneta, te ogromno interesovanje domaćih i posebno stranih učesnika za trku u Banjoj Luci garancija za još jednu rekordnu godinu. On se zahvalio gradonačelniku i Gradskoj upravi na dosadašnjoj podršci, te istakao da je i ove godine glavna misija polumaratona da podstakne ljude da se bave sportom i rekreacijom. Selec je danas saopštio da će se u okviru 3. Banjalučkog m:tel polumaratona ove godine trčati ukupno 4 trke – glavna polumaratonska trka u dužini od 21km, „Nektar fun run“ trka u dužini od 3km, Gazprom Petrol Stations – štafetni polumaraton a ono što je ove godine novina  je 1. Banjalučki bambini maraton, namjenjen djeci predškolskog uzrasta. 

 

„Iako je prijavljivanje tek počelo,  mi već u prvim danima imamo oko 800 prijavljenih trkača za glavnu polumaratonsku trku iz preko 20 zemalja svijeta,  među kojima je i 300 banjalučana, što nas posebno raduje. Ovo su brojke koje su u ovom trenutku duplo veće od prošlogodišnjih tako da mi ove godine za sve trke očekujemo i do 7000 učesnika. Imamo dobre kontakte sa klubovima i organizatorima trka iz okruženja i možemo reći da naš trkački pokret iz dana u dan i iz godine u godinu samo raste“ , naglasio je Selec.

 

Direktor marketnig tima Banjalučkog M:tel polumaratona Goran Ćorić, zahvalio se danas svim medijskim kućama koje su u godinama iza nas podržavale aktivnosti Banjalučkog m:tel polumaratona i izrazio nadu da će se taj trend i saradnja nastaviti i u ovoj i narednim godinama.

 

„Ove godine u okviru polumaratona u Banjoj Luci imamo četiri trke i vjerujem da će svako pronaći dobar razlog da nam se priključi. Ovogodišnju kampanju za polumaraton provodimo pod sloganom „Ne traži izgovor, počni da trčiš“, rekao je Ćorić. U ime organizatora polumaratona Ćorić je danas  gradonačelniku Igoru Radojičiću uručio i počasni trkački broj 1 za ovogodišnji polumaraton.

 

Organizatori i članovi Organizacionog odbora danas su pozvali sve Banjalučane da posjete internet stranicu www.banjalukamarathon.com i da se prijave za neku od kandidovanih trka dodavši da će promoter polumaratona ove godine biti Italijan Đelindo Bordin.


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.