x

3 čudotvorna učinka suncokretovog ulja!

Prirodna jestiva ulja oduvijek su se koristila u svrhu ljepote, a posljednjih godina broj jedan proizvod svakako je ono maslinovo. No postoji još jedno koje je nepravedno stavljeno na crnu listu ulja, a koje je svojim sastavom prava blagodat za vašu kožu

Djeluje protuupalno

Suncokretovo ulje jedno je od najzahvalnijih jestivih ulja za vašu kožu. Njegovo umirujuće svojstvo idealno je za borbu protiv iritacija i upala uzrokovanih vanjskim i unutarnjim utjecajima.

Može se koristiti svakodnevno, a posebno je djelotvoran kod kože oštećene sunčevim zrakama, alergijskim reakcijama ili ubodima insekata.

 

Hrani kožu

Suncokretovo ulje je ulje koje sadrži najveću količinu vitamina E, zbog čega se nalazi ispred bademovog ulja i shea maslaca koji su cijenjeni proizvodi brojnih krema za njegu kože. Vitamin E štiti kožu od vanjskih utjecaja i UV zračenja, ali i od isušivanja.

 

Ono zaglađuje kožu i sprečava nastajanje bora. Osim vitamina E, sadrži i vitamine A,C i D te beta-karoten i vosak koji stvaraju površinski sloj koji štiti stanice kože.

 

Hidratizira kožu

Iako je vrlo podcijenjeno, suncokretovo ulje je ulje koje se najlakše upija u kožu i tome je dubinski hidratizira, a da pritom ne ostavlja masne naslage koji začepljuju pore. Upravo zbog toga je idealan za sve tipove kože, posebno suhe, osjetljive i one sklone aknama.

 

Suncokretovo uljem možete koristiti za čišćenje lica kože, a poslije ga ne morate ispirati niti nanositi hidratantnu kremu jer ono samo po sebi vlaži i hrani kožu.

 

Izvor: Cafe.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.