x

3 pića za ravan stomak!

Umjesto nezdravih sokova punih šećera i kalorija kojih nismo ni svjesni, isprobajte neki od ova tri ukusna pića koja olakšavaju varenje i kojima ćete brže doći do ravnog stomaka.

Pored limunade bez šećera, kod kuće možete napraviti i neki od ova tri pića koja olakšavaju varenje i ubrzavaju put do vitke linije, i pri tom biti sigurni da su svi sastojci prirodni i bez šećera i ostalih aditiva.

 

Čaj od nane

 

Nana pomaže želucu da apsorbuje masnoću i smiruje probavni trakt. Ima diuretičko djelovanje, podstiče metabolizam i smanjuje apetit. Kao njena dodatna prednosti ističe se i pomoć prilikom održavanja higijena usne duplje, jer svojim aromatičnim mirisom osvježava dah zbog čega je gotovo redovni sastojak prirodnih pasta za zube.

 

Frape od ananasa

 

Enzim bromelain sadržan u ananasu pomaže u varenju proteina i otklanja nadutost, dok će laneno ulje s nezasićenim masnim kiselinama isto smanjiti nadutost.

 

Sastojci: 1 čaša mlijeka, 150g ananasa, 1 kašičica lanenoga ulja, desetak kockica leda

 

Priprema: Sve sastojke ubacite u sokovnik i izmiksajte ih dok se ne stvori jednolična smjesa.

 

Zeleni čaj

 

Većina polifenola u zelenom čaju su katehini, odgovorni za pojačano sagorijevanje masnoća. Poželjno je piti ga prije vježbanja, pogotovo aerobnog, da bi se pojačalo topljenje masnih naslaga. Jedan od razloga zašto biste bar jednu šoljicu kafe trebali da zamijenite zelenim čajem je i to što smanjuje holesterol i rizike od kancerogenih oboljenja. Raznovrsnost njegove uloge zaštitnika zdravlja obuhvata i pomoć kod dijabetesa, smanjivanje stresa i zaštita zuba od virusnih infekcija.

 

Izvor: Kolektiv.me/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.