x

3 savršena slavska kolača koja možete da napravite za 20 minuta!

Samo 20 minuta je potrebno za savršene slavske kolače. Probajte tri nove sorte iznenađujuće ukusnih sitnih kolača.

Sa njima nema greške, idealni su za domaćice koje baš i nisu pretjerano vješte sa kolačima, ali i za sve one koje nemaju baš puno vremena.

 

NONINA SALAMA

 

Potrebno je: 350 g šećera, 200 ml mlijeka, 1 kašičica maslaca, 250 g drobljenog keksa, 200 g kokosovog brašna, 100 g maslaca, 150 g sjeckanih oraha, voda, 100 g suvog grožđa, malo ruma

 

Priprema:  Suvo grožđe natopite rumom i ostavite malo da odstoji, pa procijedite. Kuvajte mlijeko sa šećerom i maslacem oko četiri minuta uz neprestano mješanje. Sklonite šerpu sa šporeta, dodajte drobljeni keks, kokosovo brašno, sjeckane orahe, maslac i suvo grožđe. Dobro sjedinite. Dobijenoj smjesi dodajte vodu sve dok se ne dobije povezana smjesa pogodna za oblikovanje rolata.

 

Izručite je na providnu foliju, formirajte rolat i držite do služenja u frižideru.

 

ČOKOLADNE TRAFLE

 

Potrebno je: pakovanje od 200 g originalnog eurokrema, 250 g čokolade, 50 g badema s opnom, 50 g prepečenog lješnika, 50 g oraha, 50 g suvog grožđa

 

Priprema: Otopite čokoladu, pa joj dodajte eurokrem, sjeckane bademe, lješnike i orahe, a na kraju umiješajte suvo grožđe prethodno potopljeno u rumu ili jakom čaju. Kašičicom odvajajte pomalo smjese i punite papirne korpice. Kad se trafle ohlade, umočite ih u kakao prah.

 

ROLAT OD SUVIH ŠLJIVA

 

Potrebno je: 100 g suvih smokava, 200 g suvih šljiva bez koštica, 100 g suvog grožđa, 200 g mljevenih oraha, 100 g šećera u prahu, 100 g kokosa

 

Priprema: Smokve, suve šljive i suvo grožđe sameljite na mašinici za mjeso. Dodajte mljevene orahe, šećer u prahu i kokosovo brašno. Zamjesite ujednačeno tijesto. Ukoliko je potrebno, dodajte malo vode da biste dobili smjesu pogodnu za oblikovanje. Oblikujte salamu, uvaljajte je u kokosovo brašno, zavijte u providnu foliju i držite u frižideru do služenja.

 

Izvor: Kolektiv.me

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.