x

35 godina sa vama: Mirsad Jarović promovisao album!

Poznati interpretator nove narodne muzike, Mirsad Mirso Jarović, ove godine obilježava 35 godina rada na estradi. Povodom ovog svečanog događaja izdao je dupli CD na kojem su zastupljene kako stare, tako i nove pjesme kao što su: Ljubav jedne majke, Vraćam se k`o čovjek, Dosta mi je bilo kafana i pića, Nova ljubav, Srcem sam pošao, Irena i Ljubav je igra. 

Mirsad Jarović Misso iza sebe ima objavljena četiri albuma i nekoliko singlova. Početak njegove karijere  obilježili su  pop-rok bendovi. Krajem 70-ih, Mirso se okreće isključivo narodnoj muzici i sevdahu.

 

– 1991. izdajem svoj najbolji album na kome su učestvovali Marija i Rale Čajić, Zdravko Đuranović, Sinan Alimanović i drugi. Ovaj album je snimljen za PGP RTB čime sam postao ekskluzivac ove izdavačke kuće.

 

Tih godina nastali su i mnogobrojni hitovi koji se i danas pjevaju.

 

Krajem devedesetih godina Mirsad se povlači sa estradne scene, a ostvaruje zapažene rezultate na mnogim festivalima bivše Jugoslavije. I posljednjih nekoliko godina aktivno učestvuje na festivalima kao što su , festival u Velikoj Kladuši gde je pobijedio 2011. potom festival Cetinje u Crnoj Gori, Uteks u Beogradu itd.

 

...“Ovo je poklon za sve moje fanove da se na taj način odužim svima onima koji dugi niz godina prate moju karijeru” - kaže Mirsad, te istice kako je neopisivo sretan zbog jubileja .

 

Ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.