x

39.NIVEA BH Fashion Week Sarajevo: Kolekcija neprevaziđene Suzane Perić!

Najveći modni događaj u Bosni i Hercegovini 39.NIVEA BH Fashion Week Sarajevo, koji se održava od 14.11-16.11. u hotelu „Holiday“ pored ostalih dizajnera  predstavit će i jedinstvenu kolekciju Suzane Perić iz Sarajeva, sa adresom u Beogradu.

Energija Suzane Perić je uvijek bila pokretač svih njenih kreativnih ideja i kreacija. Ovog puta Inspirisana je životom Balkanskih Carica. Uz dodir ljepote i šarma koju daje svakoj kreaciji, Suzana nam ovog puta poručuje da je u životu sve moguće, ali da samo ljepota i ljubav istinski mjenjaju svijet.

 

Carice su bile spona i sa narodom i svijetom, bavile su se humanitarnim radom, otvarale ženske škole, prve bolnice, podržavale umjetnike toga vremena.

 

Novom modnom kolekcijom pod nazivom CARICE Suzana želi da poruči i prenese da žene danas kao i CARICE  u svoje vrijeme su iste samostalne žene, koje su svoju viziju umjele da realizuju, i upravo ova kolekcija je ono što Suzana želi da poruči svim ženama; budite dostojne, budite vrijedne, cjenite sebe, ali imajte i partnera koji može da prati vaš senzibilitet i energiju. 

 

U novoj kolekciji Suzana  kao i obično kada je njen rad u pitanju koristi najkvalitetnije materijale, ko sto su svila, brokat, pliš, til, a poslije dužeg vremena u kolekciji će biti zastupljen i tvid. U novoj kolekciji korišćeni su i materijali moderne teksture u 3D tehnologiji.

 

Modeli su ukraseni zlatnim bordurama, biserima i ornamentima 

Pored Suzanine kolekcije, ljubiteljima mode predstavit će se i mnoga poznata imena modne scene  među kojima izdvajamo modnu kuću “Nebo” iz Hrvatske, modna kuća “Etna Maar” iz Hrvatske, Aida Vrabac Trnačević (DEE DEE SPARROW), Tihana Todić (BIH), Samra Menzilović (BIH), Hana Sirćo (BIH), “Belgrade district design”(Aleksandra Lalić, Budislava Keković, Vesna Kracanović) (Srbija), Ana Trošić Trajković (Srbija), modni brend “PARADI COUTURE” (Austrija/BIH), Blaga Pavlak (BIH), Amina Hasanbegović (Srbija/BIH), Lejla Tuzlić, i dr.

 

Da podsjetimo, revija neprikosnovene modne dizajnerice Suzane Perić na programu je 16.11. u hotelu „Holiday“ sa početkom u 20h.

 

Inače 39.NIVEA BH Fashion Week Sarajevo održava u organizaciji Udruženja manekena i modnih kreatora u BiH, a u izvršnoj produkciji modne agencije Abc  Models Mgmt International koja pored svojih sjedišta u  Sarajevu, Banja Luci i Tuzli ima svoje sjedište i u Beogradu, Podgorici, Zagrebu I u Beču.

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.