x

5 efikasnih načina kako izbjeći varanje kada ste na dijeti!

Trikovi uz koje će držanje dijete biti sasvim lagano

Pravi izazov držanja dijete je taj da nadvladate razna gurmanska iskušenja. A svatko od vas je sigurno tijekom dijete malo pokleknuo, imao slabe trenutke nesvjesno varajući oko hrane ni ne razmišljajući da to itekako utječe na gubitak kilograma.

 

To je zapravo i glavni razlog zašto većina dijeta na uspijeva. Međutim, i to ima svoje rješenje. Donosimo vam nekoliko učinkovitih načina kako da to prevladate.

 

Pišite svoj dnevnik prehrane

 

Dnevnik prehrane pružit će vam mogućnost da stalno imate na umu svoje slabosti i iskušenja u koja dolazite, a isto tako da ih izbjegnete kada treba. Pomoći će vam da uvijek imate pod kontrolom što ste pojeli, a dati i neki osjećaj krivnje kada zapišete na papir u čemu sve griješite. Također, tako ćete izgraditi snagu volje i ostati vjerni svojoj prehrani.

 

Stavite svoju fotografiju na hladnjak

 

Kako biste izbjegli ``slučajne`` prehrambene izlete, stavite svoju fotografiju na hladnjak. Svaki put kada ćete htjeti uzeti nešto, to će vas motivirati da zapravo i – ne morate baš tada jesti to što ste htjeli.

 

Nagradite se – ali ne hranom

 

Puno ljudi nagradi se nekom slasticom, čokoladom ili slično kada duže vrijeme ne pogriješe na dijeti. Međutim, glavna nagrada vam je to kada ne varate i jedete samo ono dozvoljeno. Uostalom, postoje i drugi načini kako da se nagradite. Kupite novu odjeću, obuću, nešto što već dugo želite...

 

Izbjegavajte mjesta i društva koja bi vas mogla dovesti u iskušenje

 

Većina izlazaka uključuje dobru hranu i piće. Ako ne znate kako se nositi s time, radije izbjegavajte takve situacije ili jednostavno budite karakter i nemojte dozvoliti da bilo tko (ili što) utječe na vas.

 

Ispraznite svoje ormariće s hranom

 

Imate poseban pretinac sa slatkišima i grickalicama? Nemojte ni čekati da dođete u napast, već ga na vrijeme ispraznite. Umjesto toga u stanu držite voće i zdrave grickalice, i to na vidljivom mjestu da ih možete dograbiti kada vas uhvati glad.

 

Izvor: zena.hr/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.