x

5 komada u kojima se (ne)smijete pojaviti na vjenčanju!

Odabir odjeće za vjenčanje zahtjeva pripremu pri čemu se valja pridržavati nepisanih pravila koja nalažu u kojim komadima odjeće se ne biste smjeli pojaviti. Svoje za ili protiv u odabiru bijele haljine, traperica ili pak konzervativnog odijela za vjenčanja dali su dizajneriAleksandra Dojčinović, Matija Vuica i Ivica Skoko

BIJELA HALJINA

Možda vam se čini očito, ali još uvijek se događa da žene, u žarkoj želji da zablistaju zaborave na najstarije pravilo.

 

Vašu bijelu haljinu zadržite za neku drugu prigodu, a iz izbora od stotinu boja i nijansi sigurno ćete pronaći nešto što vam odgovara, piše “Zadovoljna“.

 

“‘Uske i kratke haljine vrlo su popularne za vjenčanja i traži ih sve više žena’”

 

Aleksandra Dojčinović: Bijela je ove godine vrlo popularna boja kako za mladenke tako i za kume i gošće. Moj prijedlog je da uz bijelu boju uvrstite neki crni, crveni ili zlatni detalj poput remena, torbe ili sakoa.

 

Matija Vuica: Krajnje je nepristojno pojaviti se u bijelom na vjenčanju, jer ta boja koja simbolizira čistoću na dan vjenčanja rezervirana je samo za mladenku. Jedino si kuma kao najvažnija osoba uz mladenku smije pojaviti u svijetlijim nijansama i to onima boje pudera, zlatnoj boji ili nježnoj ružičastoj.

 

PREKRATKA ILI PREUSKA HALJINA

 

Ako ste ponosni na svoje tijelo i obline te ih volite pokazivati, to zadovoljstvo ostavite za neku drugu situaciju kao što je djevojačka zabava ili ludi noćni provod. Zapamtite kako je tanka granica između elegancije i neukusa.

 

Ivica Skoko: Postoje primjerene dužine i primjereni dekoltei kojih se uzvanice svakako trebaju pridržavati. Odlučite li se za usku pripijenu haljinu njezina dužina ne smije biti iznad koljena, inače krajnja granica kratkih haljina je do polovice bedara.

 

“‘Dok brojni zaziru od pojavljivanja u trapericama na vjenčanju, Matija Vuica na njih ne stavlja zabranu ‘”

 

Aleksandra Dojčinović: Uske i kratke haljine vrlo su popularne i traži ih sve više žena. Meni su one odličan izbor za vjenčanje, ali mislim da nije problem u modelu haljine. Usko i kratko nije za svakoga.

 

Klasično, pomalo uštogljeno crno ili tamno sivo odijelo je savršeno za posao ili sastanak, ali za ovakve događaje radije ga izbjegavajte, jer vjenčanje je svečana i vesela prigoda. No varijacije na temu uvijek su dobro došle.

 

Matija Vuica: Postoje jako ženstvena odijela koja se mogu nositi i na vjenčanja, no poslovnim ženama uzvanicama na vjenčanju ipak bih savjetovala umjesto odijela koktel haljinu.

 

Aleksandra Dojčinović: Odijela su ove godine ‘in’ i svakako ih preporučam. Hlače širokih nogavica i visokog struka u kombinaciji s prozračnom bluzom i sakoom nepogrešivi je odabir.

 

Izvor: Cafe.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.