x

5 lakih pravila za brz gubitak kilograma!

Bombardovani smo informacijama kako da skinemo kilograme, a zapravo postoje laka pravila koja mogu da vas dovedu do idealne kilaže. Istraživači sa Tufts univerziteta su pretražili više od 16 godina istraživanja i našli podatke od 120.000 muškaraca i žena koji su bili dio tri studije.

Prema rezultatima koji su objavljeni u Američkom žurnalu kliničkog nutricionizma, ovo su stvari koje mogu da vam pomognu da izgubite kilograme.

 

1) IZBACITE HRANU KOJA SADRŽI GLIKOGEN

 

Prerađene žitarice i šećeri su bogati glikogenom i na taj način stvaraju nepotrebne kilograme. Razlog: hrana bogata glikogenom prouzrokuje porast šećera u krvi i rezultira visokim nivoom insulina, hormona koji pomaže tijelu da skladišti šećer.

 

2) JEDITE VIŠE PROTEINA

 

Jogurt, morski plodovi, piletina i koštunjavo voće sadrže proteine koji obezbjeđuju dovoljno nutritivnih kalorija koje su zdrav izvor energije.

 

3) NE BRINITE O PUNOMASNIM MLIJEČNIM PROIZVODIMA

 

Unošenje punomasnih mliječnih proizvoda ne utiče na kilažu.

 

Trebalo bi više obratiti pažnju na unos ugljenih hidrata koji su glavni krivac viška kilograma.

 

4) BALANSIRAJTE OBROKE

 

Istraživači su ispitivali vezu između hrane bogate proteinima i glikogenom. Oni su otkrili da se glikogen povećava unosom crvenog mesa sa povrćem. Ljudi koji jedu više jaja i sira u kombinaciji sa hranom koja ima mali nivo glikogena, gube kilograme.

 

5) PRESTANITE DA SE OPTEREĆUJETE BROJANJEM KALORIJA

 

Umjesto da brojite kalorije koje unesete u toku dana, fokusirajte se na to koja hrana je dobra u kombinaciji sa nekom drugom. 

 

Izvor: cafe.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.