x

5 malih trikova za brzu pripremu ručka i večere!

Pripremanje brzinskog ručka ili večere u teoriji zvuči jednostavno, ali u praksi su iskustva ipak drugačija. Ovih pet malih trikova pomoći će vam u lakšem serviranju jela na stol.

1. Hladnjak i smočnica skrivaju bolje namirnice od smrznute pizze

Umjesto da u trenucima nedostatka inspiracije posegnete za smrznutom pizzom, poslužite se zdravim namirnicama koje imate kod kuće. Žitarice s mlijekom ili kuhana jaja s povrćem mnogo su bolji izbor. 

 

2. Jedna prava tava ponekad čini čuda

Katkad je za dobar ručak ili večeru vrlo važno koristiti kvalitetnu opremu, a jedna prava tava ponekad doista čini čuda. U njoj možete pržiti, peći, sotirati, pa čak i poširati omiljene namirnice. 

 

3. Nemojte se strogo držati recepata

Uzmite nekakav predložak koji će vam dati smjernice kako pripremiti jelo, ali ne morate se držati baš svake opaske. Prilagodite recepte svojim preferencijama, pa primjerice dodajte malo više čilija ako volite ljuto.

 

4. Planirajte kreativne obroke

Treba vam nešto vremena i volje da s njima započnete, ali kad izdvojite zanimljive recepte budite sigurni da s njima nećete upasti u rutinu kuhanja.

 

5. Inspirirajte se odlaskom u restoran

Ako vam se čini kako je vaša karijera kuhara zapela, probajte spremiti neka nova jela, a na njih neka vas inspirira odlazak u neki novi restoran, u kojem ćete isprobati jela koja prije nikad niste jeli.

 

Izvor: cafe.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.