x

5 najgorih svađa koje mogu prekinuti svaku vezu!

U svakoj vezi dolazi do svađa i to nije nešto čega bismo se trebali sramiti. One često `pomognu` da svi problemi koje skrivamo u sebi izađu na vidjelo. Međutim, probleme zbog kojih dolazi do rasprava ne smijemo ignorirati i moramo ih riješiti kako se svađe ne bi ponavljale. Donosimo vam popis najgorih ljubavnih svađa i savjete kako ih riješiti

Svađa oko 

 

1. … financija. Prema statistikama, novac je na prvom mjestu liste uzroka ljubavnih svađa. Nalazite se u financijskoj `stisci` i spajate kraj s krajem, a vaš partner potajice troši novac na bespotrebne stvari mimo vašeg dogovora? Zbog toga se možete osjećate prevareno i izdano. 

 

Kako ćete se nositi s tim ovisi o dubini problema, preko nekih financijskih `prijevara` ne smijete priječi. Ako ste vi i vaš partner ovaj problem shvatili kao priliku da razradite svoje financijske probleme i postanete iskreniji jedno prema drugome, onda ste na pravom putu.

 

2. … obitelji. Nitko nije savršen pa tako ni članovi naše obitelj. Normalno je da ponekad partneru malo iskritiziramo svoje roditelje, ali volimo ih bez obzira na sve. Međutim, što napraviti u situaciji u kojoj vaš partner govori bezobrazne stvari o vašoj obitelji? 

 

To ne smijete tolerirati. Postoji granica koju partner ne smije priječi i uvrede na njihov račun predstavljaju tu granicu. Isto vrijedi i za vas, imajte takta kada iznosite svoje mišljenje o njegovoj obitelji kako ga ne biste povrijedili.

 

3. … kućanskih poslova.

 

Ovo zvuči kao mala stvar, ali za većinu parova radi se o jako velikom problemu. Pogotovo kada je samo jedna strana zadužena za sve kućanske poslove. 

 

Ako podjela obaveza predstavlja problem i u vašoj vezi, obavezno ga pokušajte riješiti, nemojte ga ignorirati. Kućanski poslovi trebali bi se dijeliti na pola stoga recite svom partneru kako je vrijeme da ozbiljno razgovarate o tome.

 

4. … seksa. Tijekom intimnih trenutaka nalazimo se u izrazito osjetljivom stanju. Zbog toga je potrebno pažljivo komunicirati svaki potencijalni problem vezan uz seksualni život. Ako vam nešto ne odgovara ili ste nezadovoljni, nemojte partnera prekinuti rečenicom `Što to radiš, ovo je grozno` jer time rušite njegovo samopouzdanje. 

 

Radije budite taktični i recite nešto poput `Nisam sigurna da mi ovo godi, možemo li isprobati ovo`. O problemima vezanima uz seksualni život nije lako pričati izvan kreveta, ali upravo bismo to i trebali raditi jer je takve razgovore lakše voditi `hladne glave`.

 

5. … izgleda, inteligencije ili osobnost. Riječi izgovorene u svađi nikada se ne zaboravljaju. Zato izbjegavajte komentare na partnerov `račun`. Ponekad u ljutnji izgovorimo nešto što ne mislimo, želimo povrijediti ljude jer su oni povrijedili nas. Kada vam `izleti` takav komentar, ispričajte se i objasnite da ste to izrekli u bijesu. Isto očekujte i od svog partnera i nemojte tolerirati uvrede.

 

Izvor: cafe.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.